dezoKouzlo Vánoc se nedá zaměnit. Z čeho se skládá? Třeba z kapky nostalgie, také ze vzpomínek, vůně jehličí, touhy udělat ostatním radost, nadělování dárků. Také bez cukroví se obejde jen málokterá domácnost. A milovníků sladkých hříchů přibývá. Je to znát i na vršících se objednávkách pražské cukrárny Dortydomu. Dokonce prý už v květnu přicházejí první dotazy od těch nejvěrnějších klientů, kteří si zvykli právě na „to své“. Zájem však projevují noví a noví zájemci. Jak moc to těší, mi naznačila v rozhovoru Mgr. Petra Dezortová, manažerka jmenované cukrárny:

IMG 5485Ortodontista. Povolání, které je možná ještě tak trochu obestřené mýty. Dokáže ale v pravém slova smyslu měnit životy. A to i zdánlivě nenápadnými kroky. Bez ohledu na věk. MDDr. Karolína Floryková, s níž se můžete setkat na klinice Svět rovnátek s.r.o. nebo v její vlastní praxi Flortho s.r.o. ve Vyškově, nám prozradila, co je v péči o pacienta, který si přeje dokonalý chrup a krásný úsměv, nejdůležitější. Napověděla také, jak si česká ortodoncie stojí v celosvětovém srovnání.

Jaroslav MachovecProdukce Svatomartinského vystoupala z nuly až na letošních neuvěřitelných 2 200 000 lahví. Svátek svatého Martina a první den ochutnávek tohoto vína již máme za sebou, ale vypito vše ještě určitě není. Tak si připomeňme: Svatomartinská vína mohou být bílá, růžová i červená, z našich raných odrůd Müller Thurgau, Veltlínské červené rané, Muškát moravský, Modrý Portugal, Svatovavřinecké a Zweigeltrebe. Z nich proto, že u nás dozrávají dříve a vinaři z nich zvládnou včas vyrobit lahodný mok. Bílá a růžová jsou extrémně ovocná a svěží. Stejně tak červená vína, která se velmi často připravují metodou tzv. karbonické macerace. To je speciální způsob, jak z modrých hroznů vyrobit červené víno bez macerace na slupkách. Díky tomu jsou i červená vína extrémně ovocná a sametová, bez tříslovin a je vhodné podávat je lehce nachlazená.

IMG 4356 copy copyJaký má kredit mezi klienty? Co nabízí kromě klasických pojistných produktů? Na koho cílí? A jaké hodnoty ve své filozofii vyznává? Hasičská vzájemná pojišťovna, a.s., jde pojišťovacím trhem svou osobitou cestou. Zakládá si na tom, že je subjektem s českým kapitálem a že je historicky spjata s dobrovolnými hasičskými sbory této země. Je to pouto silné a inspirativní. O tom je i rozhovor s Ing. Vladimírou Ondrákovou, předsedkyní představenstva:

ingFotky převedené z karty fotoaparátu nebo fotky z mobilu nekončí někde na disku počítače. Naopak! Ing. Pavel Schreiber, předseda představenstva společnosti CeWe Color, a.s., potvrdil, že má firma dobrý rok a odborná veřejnost pracuje s fotografiemi stále více. Snímky z dovolených, firemních oslav, konferencí, nejrůznějších akcí a setkání žijí dál! A právě o tom jsme připravili rozhovor do naší Madam Business. Ze slov šéfa, který si bez obrázků neumí svůj život představit, jsem se také dozvěděla, čím ho zaujaly ženy v roli zákaznic a jak si jich za to váží. Nejedna z nich marketing CeWe Color inspirovala svým dotazem, nejedna napomohla šířit osobními zkušenostmi smysluplnost práce, kterou tato firma z Prahy 4 dělá. A tak tedy:

IMG 4936Jak nazírat na kvalitu? Jak ji definovat? Co znamená v našem běžném životě? Jak ji vnímají firmy? Prosazuje se do našich činností tak, jak požaduje zákazník, tedy kdokoli z nás? Jak k ní přistupovat, jak ji vnímat, a jak o ní mluvit? Jednu z cest přiblížila prof. Ing. Růžena Petříková, CSc., místopředsedkyně Rady kvality České republiky. Podílí se na řadě aktivit, které uvádí kvalitu do života, počínaje školstvím a konče výrobními podniky:

ferrero raffaello 2Milujeme sladké mámení. Rádi mlsáme. Příležitostí je dost. Každou chvilku někdo něco oslavuje a k takové příležitosti patří i parádní dort. Firma DortyDomu Dany a Petry Dezortových si poradí s každým přáním. Jejich dorty jsou jedno velké potěšení. Jsou plné nápadů a chutnají. Manažerky Mgr. Petry Dezortové jsem se zeptala:

hrNáš jídelníček se mění. I výživa má být trendy a především zdravá, zároveň však dobře chutnat. Pro výrobce to představuje tvrdý oříšek. Mají snižovat obsah nežádoucích látek v potravinách, zároveň udržet jejich chuť, trvanlivost, senzorické a další vlastnosti. Jak toho dosáhnout? Zjednodušeně řečeno, s pomocí vědeckých poznatků, ve spolupráci s odborníky. Hovořili jsme o tom s RNDr. Magdalenou Hrabcovou, Ph.D., předsedkyní Platformy pro reformulaci při Potravinářské komoře ČR.

Aktuální vydání v PDF

Březen 2025

Otevřít PDF | Prosperita | Fresh Time

Newsletter

Zaregistrujte se do našeho newsletteru a dostávejte nejnovější vydání Madam Business emailem. Na základě registrace navíc můžete využít 20 % slevu na první inzerci v Madam Business.

Registrací souhlasíte s Podmínkami zasílání a použití služby.

 

Hlavní partner:

manner84_84

Partneři:

logo-eternity_web_119 jaja_logo2_108design4net_119_119 nadeje_logo88_882018 yourchance rgb color120
smart press logologo klub manazerek 150lazne teplice v cechachnupreme SiMyCo

Tip Grady

Kniha mesice MB unor 2025 ADHD jako vyhoda Hansen kniha GradaADHD jako výhoda

Porucha, která pomáhá k úspěchu

Anders Hansen

Máte vy nebo někdo ve vašem okolí diagnózu ADHD? Možná ji vnímáte jako překážku, ale co kdyby to byla vaše tajná zbraň? Lidé s ADHD často září kreativitou, odvahou, flexibilitou a podnikavostí. Umí se dívat na svět jinýma očima, přinášet neotřelá řešení a rychle se postavit na nohy i po neúspěchu. Tato kniha od renomovaného švédského lékaře vás provede cestou, jak z ADHD udělat svou výhodu.

 

 

Navštivte také

iprosperita RGB freshtimecz RGB