Máte právě chuť na dortík? A znáte značku Dortie’s? Kolik toho o ní víte? Jestli ne příliš, začtěte se do následujících řádků. Ve světě, kde čerstvost a kvalita potravin jdou ruku v ruce s autentickým gastronomickým zážitkem, zaujímá Dortie’s přední místo například díky prvotřídnímu mléku od 423 dojnic. Ročně společnost spotřebuje 45 000 kg másla, což odpovídá spotřebě mléka nadojeného 115 kravami. Na každý kilogram másla je potřeba zhruba 22,8 l mléka. Fénix, čerstvý sýr, se připravuje z mléka od 248 krav. S roční spotřebou 230 000 kg Fénixu a spotřebou 9,6 l mléka na kilogram produktu se snaží společnost Dortie’s udržet vysoký standard kvality a chutě. Pro lahodnou smetanu spotřebují v Nupakách u Prahy 85 000 l mléka ročně. S 6,25 l mléka na jeden litr smetany jsou tak cukráři schopni vytvořit produkt s jemnou chutí a zároveň minimalizovat ekologickou stopu. Tato produkce vyžaduje péči o 60 krav, které jsou klíčem k odpovědné výrobě. „V Dortie’s jen nevyrábíme. Tvoříme životní styl, kde je každý krok spojen s důrazem na jakostní a zároveň ekologicky šetrné suroviny. Celý proces výroby Dortie’s je zaměřen na kvalitu, udržitelnost a transparentnost,“ řekla marketingová manažerka Lucie Králová. Jí patřily i naše otázky: