Nejraději popíjím kávu u počítače. Koncentruji se na práci a zároveň si užívám její chuť. Je to taková symbióza nutnosti a chtění. A přiznám se, miluji hořké. Ať už to jsou byliny, nebo čokoláda. Kávu, což je pro mne určitý symbol hořkosti, v jednom šálku denně si vychutnávám po kapkách a celé dopoledne. Zchladlolu, bez cukru, ale dvakrát zamíchanou. O to víc mne dokáže rozlítit, když někde v kavárně dostanu šálek tohoto nápoje bez lžičky. Kafe, aby bylo tím pravým, musí být zamíchané. Tedy v mém případě. Petra Davies Veselá je autorkou již třetí publikace o kávě, jež nese prostý název: Kniha o kávě. Jde vlastně o třetí, rozšířené a přepracované vydání, které se více zaměřuje na koncového spotřebitele. Vysvětluje, jak uvařit kvalitní nápoj, zavede vás na plantáže, ledacos vysvětlí. Tohoto zajímavého průvodce právě vydalo nakladatelství Smart Press. A jestli sháníte vánoční dárky už v létě... Autorka, přední česká baristka a několikanásobná mistryně České republiky v přípravě kávy, vás zavede do světa lahodné chuti, neodolatelné vůně a kávového know-how. Čtěte, stojí to za to.