IMG 1912Mgr. Jarmila PodhornáBylinných kúr Mgr. Jarmily Podhorné, majitelky firmy Naděje z Brodku u Konice, jsem vyzkoušela nespočet. Ta první byla na potlačení příznaků boreliózy. Další na snížení cholesterolu v krvi, jiná na hubnutí, proti zvýšenému tlaku i na zklidnění organizmu. Budu pokračovat. Využiji sestavu na imunitu, zopakuji něco na štíhlou linii i regulaci tlaku, přidám na regeneraci kloubů. Ráda bych vyzkoušela mnohé, ba skoro vše, protože zjišťuji, že většina se hodí přesně k tomu, co dnešní člověk potřebuje. Jarmile Podhorné věřím, její znalosti jsou unikátní. Její know-how je nenapodobitelné stejně jako píle, zájem o nové poznatky a chuť podávat nám ostatním pomocnou ruku. Příběhy jejích příznivců jsou neuvěřitelné a v praxi zrcadlí to, co častokrát vede skoro až k zázraku. Jednou z možností, jež máme na výběr, je, jak jinak, naděje.

Foto prezidentkaNevím, jestli stále ještě platí, že březen za kamna vlezem. Vzhledem k letošnímu počasí možná ano. Doba je modernější, spíše v tomto měsíci myslíme na daňová přiznání. Významný administrativní proces, na jehož výsledná čísla netrpělivě čekáme, i když předběžné výsledky zpravidla známe. V souvislosti se závěrečnými čísly, jež charakterizují naše podnikání, si klademe i nespočet otázek. Některé z nich jsem adresovala Ing. Petře Pospíšilové, prezidentce Komory daňových poradců ČR:

thumb autorka 03 copyV obci Zdiby nedaleko Prahy byste našli krásnou cukrárnu s příjemnou atmosférou. Když byste se podívali na zákusky a dortíky, rozhodně byste neřekli, že v těchto skvostech není ani špetka pšenice či lepku. O podnikání, bezlepkové cukrařině a čerstvé knižní novince, jíž je autorkou, si s námi povídala majitelka Bezlepkové cukrárny Lucie Kazdová.

IMG 5322Špičkovou čokoládu labužník pozná. Je to ta, která vám prostřednictvím chuťových pohárků v ústech cosi našeptává, nutí vás přivřít oči, přeladit myšlenky do jiné tóniny. Když vložíte na jazyk jediný kousíček, jako byste ochutnali kousek ráje, jako byste se ocitli v náruči vyzývavé fantazie, nejhezčích vzpomínek či se stali aktérem v příběhu plném překvapení. Čokoláda je báseň, která pomáhá otvírat jiné světy. Je to odměna za to dobré, co se vám během dne, týdne, měsíce podařilo. Je to laskavost, která vámi prostupuje a učí vás vnímat hebké doteky neznáma... Je to radost, která sama sebe násobí. Andělské pralinky jsem poprvé okusila na jednom z ročníku soutěže Česká chuťovka. Jmenují se správně. Vizitku Martiny Brandové (na snímku), majitelky této luxusní české značky čokoládových výrobků, jsem si pečlivě uschovala. Tušila jsem, že přijde čas na rozhovor:

 MG 3689 3Položíte si někdy otázku, zda opravdu žijeme správně? Jestli náhodou marnotratně neplýtváme přírodními zdroji, místo trvalých hodnot jen nehromadíme odpad, a planetu jednou nepředáme dalším generacím úplně „vybydlenou“? Někteří lidé už dávno vědí, že tento životní styl není dlouhodobě možný. Hledají cesty, jak žít bez fatálních dopadů na okolní prostředí, a přitom se neuskromňovat. Hovořili jsme o tom s Ing. Soňou Jonášovou, která založila a řídí Institut Cirkulární Ekonomiky, z. ú.

Sipky CZBěhem zimního období trpí naše pokožka, vlasy i nehty mnohem více než v jiná roční období. Nejen studený vítr a mráz, ale i střídání teplot jim mohou ubrat na kráse nebo je dokonce poškodit. Jak jim tedy pomoci, aby dokázaly přežít bez újmy nejen první projevy stárnutí, ale i nástrahy chladnějšího počasí?

IMG 2452Právě jsem si otevřela láhev minerálky a s chutí se napila. V ten okamžik jsem si vybavila stokrát opakované tvrzení, že na minerálky si musí dát člověk pozor a že všeho s mírou. Traduje se, že sklenička denně stačí. Jenže – jak je tomu doopravdy? Také v tom máte zmatek? Zkuste se tedy společně se mnou v hledání odpovědi orientovat podle slov Ing. Jany Ježkové, předsedkyně Svazu minerálních vod:

purchaseNezaměstnanost má v České republice dlouhodobě klesající tendenci. Podle evropského statistického úřadu Eurostat je dokonce s dvěma a půl procenty nejnižší v rámci celé Evropské unie. Čeští zaměstnavatelé tak mají velké problémy s obsazováním volných míst, přesto v roce 2018 hodlají nabírat nové síly ve velkém. Komunikace s nastupující generací takzvaných mileniálů či generací zet se ovšem tradičními metodami míjí s účinkem.

Aktuální vydání v PDF

Prosinec 2024

Otevřít PDF | Prosperita | Fresh Time

Newsletter

Zaregistrujte se do našeho newsletteru a dostávejte nejnovější vydání Madam Business emailem. Na základě registrace navíc můžete využít 20 % slevu na první inzerci v Madam Business.

Registrací souhlasíte s Podmínkami zasílání a použití služby.

 

Hlavní partner:

manner84_84

Partneři:

logo-eternity_web_119 jaja_logo2_108design4net_119_119 nadeje_logo88_882018 yourchance rgb color120
smart press logologo klub manazerek 150lazne teplice v cechachnupreme SiMyCo

Tip Grady

Hospudka v Praze Julie caplinova knihy grada prosinec 2024Hospůdka v Praze

Julie Caplinová

 Anna získala vytoužené místo stážistky v pražském pivovaru a nemůže se dočkat, až se začne učit od skutečných mistrů v oboru. Několik měsíců v samém srdci Evropy, ochutnávky vyhlášené kuchyně a nejlepšího piva na světě, to zní jako sen. Ovšem jen do chvíle, než zjistí, kdo je druhý stážista a její nový spolubydlící – Leonardo, kterého roky neviděla a doufala, že to tak i zůstane. Bude mít kouzlo Prahy takovou moc, že je znovu svede dohromady?

 

 

Navštivte také

iprosperita RGB freshtimecz RGB