DSC05795Veletrh dárků, dekorací a spotřebního zboží STŘÍBRNÉ VÁNOČNÍ DNY proběhne ve dnech 7. až 10. prosince v PVA EXPO PRAHA. Tradiční událost potěší milovníky kreativity a tvoření, lahůdek i sváteční atmosféry.

Připraven je kreativní doprovodný program a dozvíte se i to, jaké barevné kombinace můžete použít na sváteční výzdobu. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD.

Letňanské výstaviště již brzy zaplní až deset tisíc tipů na dárky od téměř 200 vystavovatelů na tradiční předvánoční události STŘÍBRNÉ VÁNOČNÍ DNY. „V halách letňanského výstaviště bude možné nakoupit dekorace, vánoční ozdoby, hračky, módu a další originální dárky. Veletrh bude mimořádný i díky speciální sekci, která se zaměří na kreativitu, jež je u Čechů stále oblíbenější,“ řekla manažerka veletrhu Jindra Konečná.

V rámci atraktivního doprovodného programu se návštěvníkům ve dvou blocích během soboty 9. prosince (11:00 až 13:00 a 15:00 až 17:00) představí i interiérová designérka, floristka a koučka Markéta Fleischnerová z ateliéru MF ART. Jakou podobu na sebe podle ní vezmou letošní vánoční svátky? Zahalí se do krásné karmínové barvy Viva Magenta. Chybou ale nebudou ani pastelové tóny zelené, modré a dalších barev. Výrazným trendem současné doby je udržitelnost, a to se týká i Vánoc. „Můžeme recyklovat a upcyklovat, neboli vytvořit ze starších věcí věci nové a jimi můžeme obdarovávat své blízké,“ radí odbornice Markéta Fleischnerová.

Možnost vyrobit si dárek
Vánoční svátky jsou také o zábavě, proto organizátoři veletrhu připravili tvůrčí program pro všechny členy rodiny. Během workshopů si návštěvníci pod vedením odborníků budou moci vyrobit vlastní vánoční dárek či dekoraci. V sekci KREATIVITY v Hale 1 se během čtyř dnů v rámci programu TVOŘENÍ NA PÓDIU kromě Markéty Fleischnerové představí i například výtvarnice Kateřina Vodrážková z KV FELTED DESIGNS s vlněným tvořením nebo studenti Střední zahradnické školy v Hloubětíně pod vedením svých lektorů.

V rámci workshopů se návštěvníci naučí vyrábět svíčky ze včelího vosku, kabelky z plsti či vánoční ozdoby na stromeček. Nebudou chybět ani ukázky řemesel, například spřádání na kolovratu či ukázka rytí skla.

STŘÍBRNÉ VÁNOČNÍ DNY zpestří také autogramiáda herce Pavla Trávníčka. Knížku Tři oříšky pro prince bude herec podepisovat v sobotu 9. 12. od 15:00 hodin u stánku Charon Media.

Nebudou chybět koledy
Nebyla by to pravá vánoční atmosféra bez vánočního stromu a posezení za zvuků koled. To naleznou návštěvníci v centrální části Haly 1 v prostorách odpočinkové zóny. Pro gurmány bude připravena gastro zóna nazvaná VÁNOČNÍ HODY, která nabídne jídlo, pití a nespočet ochutnávek všech možných produktů souvisejících s nadcházejícími svátky.

Sobota 9. prosince přinese do PVA EXPO PRAHA oblíbený Vánoční bezlepkový trh Společnosti pro bezlepkovou dietu v Hale 6. Své výrobky tu celiakům, ale i vyznavačům zdravého životního stylu nabídnou čtyři desítky vystavovatelů z řad malých regionálních výrobců, ale i velkých firem, řetězců a dalších prodejců bezlepkového sortimentu.

(tz)