Oříšková chuť pravého nugátu, a přece je to čokoláda. To je novinka z brněnské čokoládové manufaktury Ajala. Její čokolády jsou vždy nejen neodolatelné, ale také netradiční a originální. Tentokrát zde s lískovými oříšky kakaové boby rovnou spojili a vytvořili nejjemnější čokoládu, která chutná jako pravý nugát. Na jazyku se rozpouští jako ta mléčná čokoláda, ale neobsahuje přitom mléko ani lecitin, které jinak dávají hladkost mléčným čokoládám. Ajala totiž využívá jemnosti samotných lískových oříšků. Ty mele s kakaovými boby tak dlouho, dokud se nespojí v jednu dokonale hladkou a chuťově jemnou a krémovou čokoládu, ve které oříšky necítíte ve struktuře, ale o to výraznější jsou v chuti.
Ve složení najdete 25 % jemně pražených lískových oříšků, což napovídá, že jich je tam mnohem víc, než je obvyklé. A protože jsou zamleté, tak chutná, jako kdyby byla z oříšku celá. Na jazyku se rozlévá krémová chuť s tóny karamelu, jako kdybyste se zakusovali do náplně té nejlepší pralinky. Prostě požitek pro milovníky kvalitní čokolády i oříšků. I tady oříšky doplňují výběrové kakaové boby a místo cukru panela, sušená třtinová šťáva, jak je to běžné u čokolád Ajala. (tz)