Hledáte unikátní, zdravé a zároveň dostupné potraviny,
které prospějí organizmu a přinesou životu tu nejlepší možnou přidanou
hodnotu? Jednoho z producentů takových potravin na našich stránkách vídáte
poměrně často. Je jím OVUS – podnik živočišné výroby, spol. s r. o.S farmami OVUS a celou jejich produkcí se dobře
můžete seznámit také prostřednictvím webových stránek www.ovus.cz. Nejen že vás
naladí příjemným designem, ale navedou vás k informacím o pestré
paletě vajíček, jimiž zásobují jak obchodní řetězce, tak maloobchod. Zakoupit
si je můžete i před sídlem firmy ve stánku. Vejce to nejsou ledajaká,
a každého, kdo je ještě nepoznal, zaujme bledě modrá, nazelenalá či temně
hnědá skořápka, jejichž výživová hodnota je pro lidské tělo více než
atraktivní. Jsou to vajíčka s příběhem, o nich jsme ale již mnohokrát
psali. Samozřejmě jsou k dostání i čistě bílá vejce, která se
postupně stávají na trhu spíše raritou, ale také klasická béžová, pro pečení
nejlépe se hodí vejce Moravia.
Vizitkou nápadů a zajímavého marketingu je jejich konečná nabídka spotřebiteli v rozmanitých baleních, avšak i řada ocenění, která OVUS již nasbíral. Vizionářské nápady vynikající manažerské práce a zkušeností v oblasti živočišné produkce a následného zužitkování všeho, co s výrobou souvisí, jsou jen důkazem prastaré pravdy: vše souvisí se vším.
Na webu se dočtete i řadu zajímavosti o vejcích, jejich vlastnostech a nekonečných možnostech využití ve výživě. Naleznete tam zprávy ze života farmy, rozhovory o úspěších v rozličných soutěžích, ať už jsou zaměřené na manažerské dovednosti, nebo klíčový prvek, kterým je u vajíček chuť. A protože není vejce jako vejce, doporučujeme zavítat na webu i do rubriky recepty, v níž vám autoři doporučí pro příslušný pokrm i správné vajíčko, dají vám řadu tipů, jak jednotlivé návody modifikovat, pokud například trpíte alergií na pšenici, nebo si přejete odlehčenou verzi třeba lívanců. Mimo to OVUS pro zájemce několikrát ročně připravuje newsletter obohacený o ty nejzásadnější informace.
Kateřina Šimková