Pokrm lásky je bezpochyby čokoláda. Ale i v zimních dnech bych si přála, aby se spojila s ovocným poselstvím léta. S malinami. Zkoušela jsem maliny v čokoládě na mnoho způsobů. A jen dvě variace mne skutečně potěšily. První je domácí Mousse au chocolate s malinami nebo malinovým toppingem. Druhý na přípravu méně náročný a dostupnější způsob, jak si tuto kombinaci vychutnat, je i ve dnech upršených a sychravých, které už čerstvým plodům nepřejí, Malinové želé v hořké čokoládě. Vyrábí je firma POEX Velké Meziříčí, a. s. Zabalené je krásně a jeho delikátní složení mne těší o to víc, že POEX patří mezi české výrobce, kteří se nebojí inovací a s chutěmi dokáží to samé jako hudební skladatelé s jednotlivými tóny symfonie. A ještě významná informace: v letošním ročníku soutěže Česká chuťovka právě tato pochoutka získala právem ocenění stejně tak jako další novinka v sortimentu Banánové želé v hořké čokoládě.
Kateřina Šimková