Návštěvnická trasa plzeňským pivovarem Gambrinus umožňuje nejen nahlédnout za brány pivovaru, kde se pivo vaří již od roku 1869, a odhalit tajemství přípravy oblíbeného piva, ale zároveň návštěvníky ve své interaktivní části s názvem „Gambrinus Aréna" skvěle pobaví.
Prohlídka ve své první části návštěvníky zavádí přímo do provozu pivovaru Gambrinus, kde návštěvníci doslova nahlédnou pod pokličku výroby piva. Sládkové jim vysvětlí, jak dohlížejí na kvalitu piv Gambrinus a zároveň poznají suroviny a tradiční postupy, které stojí za nejoblíbenějším českým pivem.
V rámci interaktivní části se pak přítomní stávají fotbalovými střelci, kteří při penaltách překonávají ligové brankáře, rockovými hvězdami, po kterých šílí davy fanoušků, a na korbě náklaďáku se projíždějí historií. Zároveň se dozvědí, kdo se zasadil o obnovu pivovaru Gambrinus, který byl téměř zničený během náletů v roce 1945. Zkušení sládci všechny zájemce též naučí správně čepovat pivo.
Na své si tak přijdou milovníci a milovnice zlatého moku a dobré zábavy, pivovar je tak skvělým tipem pro volné dny. Navíc pivo chutná nejlépe v kruhu přátel a to samé platí i pro samotnou návštěvu trasy. Časy prohlídek se podle zájmu návštěvníků mohou měnit, doporučujeme si je před návštěvou pivovaru ověřit na stránkách www.pivovar.gambrinus.cz nebo na tel: +420 377 062 888.
Aktuální časy prohlídek pivovaru Gambrinus v českém jazyce:
Pondělí - Pátek v 15:30 hodin
Sobota v 11:00, 13:00, 15:30 hodin
Neděle v 11:00, 13:00, 15:30 hodin
Plzeňský Prazdroj - prohlídky pivovaru
U Prazdroje 7, 304 97 Plzeň
Tel.: +420 377 062 888
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.gambrinus.cz
Pro mladší 18ti let je vstup na prohlídku pivovaru Gambrinus povolen pouze se souhlasem a pod trvalým dozorem rodičů či jiné odpovědné doprovázející osoby starší 18 let a plně způsobilé k právním úkonům. Školním skupinám, ve kterých jsou studenti mladší 18 let a jiným skupinám nezletilých návštěvníků, není vstup na prohlídku pivovaru Gambrinus povolen.
Interaktivní část v detailech:
Poválečná řeč Františka Hlaváčka
První částí interaktivní prohlídky je vystoupení tehdejšího ředitele Františka Hlaváčka, který se hlavní měrou zasloužil o poválečnou obnovu pivovaru. Tehdy prožíval pivovar Gambrinus své nejtěžší chvíle. Během náletů, na konci 2. světové války, byl totiž z velké části zničen a hrozil jeho zánik. Pouze díky oddanosti a nadšení jeho a tehdejších zaměstnanců se podařilo pivovar znovu obnovit. Rok poté pivovar produkoval dvě stě tisíc hektolitrů piva Gambrinus, které dál získávalo na popularitě. Pivu Gambrinus se podařilo překonat i další těžká období, udržet si svou kvalitu a stát se nejoblíbenější značkou piva v České republice.
Projížďka časem
Do minulosti s pivem Gambrinus vyrazíte atraktivní formou a to přímo na korbě historického náklaďáku. Tato velmi zajímavá virtuální projížďka časem připomene nejdůležitějšími milníky v poválečné historii piva Gambrinus a zavzpomínáte si i na slavné fotbalové momenty, počátky rock & rollu u nás, sametovou revoluci nebo první roky demokracie.
Penaltový rozstřel
Tuto část prohlídky ocení určitě nejeden fanoušek Gambrinus ligy. Před rozbouřeným stadionem budete muset překonat brankáře z pokutového kopu a podržet tak svůj tým v rozhodujícím okamžiku zápasu. Pokusy jsou celkem tři a pobaví vás nejen bouřlivé reakce diváků, ale i zajímavé ohodnocení sportovního komentátora.
Souboj kytar
Nakonec vám „Gambrinus Aréna" nabídne vystoupit před rozbouřený dav na pódium a zahrát si téměř po boku populárních českých hudebníků a skupin Tři Sestry a Kabát. Pro návštěvníky těchto prostor je totiž připravena soutěž ve dvojicích ve hře na elektrickou kytaru.
Poté, co se seznámíte s historií piva a pivovaru, začutáte si a zahrajete si na kytaru vás na závěr prohlídky čekají orosené sklenice zlatavého moku. Při ochutnávce piv Gambrinus všem návštěvníků, jeden z pivovarských odborníků vysvětlí, jak se pozná kvalita piva a jak se má o něj správně pečovat. Dozvíte se také, jak se pivo správně čepuje a budete si to moci také pod odborným dohledem vyzkoušet.
(tz)