Koncert pro Leontinku.jpgV unikátním historickém prostředí staré čistírny odpadních vod v pražském Bubenči proběhl minulý čtvrtek tradiční benefiční koncert pro Leontinku. U této příležitosti darovala banka HSBC šek na 300 000 Kč. Nadace Leontinka se zaměřuje na podporu zrakově postižených a s HSBC spolupracuje již devátým rokem.

Stará bubenečská čistírna, která patří mezi národní kulturní památky ČR, se rozezněla slavnými melodiemi 30. let. Hrály se skladby od pánů Ježka, Voskovce a Wericha, Gershwina a Bernsteina. Za piano usedl talentovaný student konzervatoře a střední školy Jana Deyla Karel Leskovec, který společně s nevidomou umělkyní Lucií Hudcovou i zazpíval. Na koncertě zaujalo i hudební duo LaDUOla, jež přineslo neobvyklou kombinaci zpěvu a harfy.

Marketingová manažerka pražské pobočky banky HSBC Petra Studená během večera předala nadaci šek v hodnotě 300 000 Kč. Ke spolupráci s Nadací Leontinka dále uvedla: „Těší mne, že již devět let spolupracujeme s Nadací Leontinka a setkáváme se na takovéto krásné hudební akci, kde nám mladí umělci ukazují, že jejich talent a tvrdá práce hravě převáží zrakový handicap."

Finanční prostředky věnované bankou HSBC budou využity na projekty podporující integraci zrakově postižených studentů do společnosti a pomáhající v překonávání překážek ve vzdělávání a ve vytváření volnočasových aktivit. Jedním z těchto projektů je i „Stipendium Leontinka", jehož cílem je podporovat výjimečně nadané či sociálně slabší studenty se zrakovým postižením. HSBC je dlouhodobým partnerem a přispěvatelem Nadace Leontinka, a to již od roku 2008.

HSBC se celosvětově věnuje vzdělávacím a environmentálním projektům. Součástí těchto aktivit je darování finančních zdrojů pro komunitní programy a poskytování dobrovolné práce. Prostřednictvím tisíců dobrovolníků, kteří zdarma věnují svůj čas a schopnosti, pomáhá HSBC neziskovým organizacím ve všech zemích, kde působí.

Nadaci Leontinka můžete podpořit i vy jakýmkoliv příspěvkem na účet číslo 2512300102/2600.
____________________________________________________________________________________________
O HSBC
HSBC je jednou z největších finančních a bankovních organizací na světě. Její mezinárodní síť se skládá z více než 6 600 zastoupení ve více než 70 zemích a teritoriích v Evropě, Asii a Tichomoří, na amerických kontinentech, na Středním východě a v Africe. HSBC působí v České republice od roku 1997 a má pobočky v Praze a Brně. Za cíl si klade poskytovat služby sofistikovaným a mezinárodně zaměřeným společnostem a propojit je v rámci mezinárodního obchodu a kapitálových trhů. Velikost a síla globální sítě HSBC umožňuje, že HSBC dokáže pomoci klientům na obou stranách mezinárodních transakcí a umí poskytnout unikátní výhody, pokud jde o důslednost a rychlost jejich provedení.