Společnost dm slaví v letošním roce 25 let na českém trhu. Při této příležitosti uvedla začátkem roku iniciativu {SPOLEČNĚ}, jejímž cílem je podpořit veřejně prospěšné projekty vybraných organizací a udělat tím ze světa kolem nás lepší místo pro život. Do iniciativy se přihlásilo přes 300 projektů. Díky velkému zájmu ze strany veřejnosti se dm oproti původnímu záměru podpory pro 25 projektů rozhodla podpořit dalších 25 projektů, dohromady tedy 50. Celkem společnost dm věnuje na podporu iniciativy částku v řádech několika milionů Kč.

„O dm iniciativu {SPOLEČNĚ} byl k naší radosti hned od prvního dne velký zájem. Odborná porota měla nelehký úkol, zvolit pouze 25 projektů, které získají různou podporu. Vzhledem k velkému zájmu a k našim možnostem jsme se proto nakonec rozhodli, pro podporu dvojnásobného množství přihlášených projektů, než bylo původně v plánu," sděluje Martina Horká, vedoucí resortu marketingu a nákupu.

Pomoc mířená tam, kde je potřeba

Mezi 50 podpořených se probojovaly projekty nejrůznějších spolků a organizací ze všech
14 krajů České republiky, které působní v sociální, ekologické či kulturní oblasti. Od května
již probíhá předání dárkových šeků a konkrétní podpora ze strany dm, která bude pokračovat i nadále během letošního roku. První podpořenou organizací byl spolek IQ Roma servis a jeho projekt „Zamést si před vlastním prahem", jemuž společnost dm darovala finanční a materiální podporu na úklid veřejných prostor vnitrobloku v Břeclavi a dále na nákup her a potřeb pro děti pro společné trávení volného času. Postupně budou následovat další.

Bližší informace o vítězích i o konkrétní formě podpory jednotlivých projektů a organizací můžete sledovat
na www.dm-spolecne.cz.

(tz)