Spuštění-Vegan-Ibiza.jpgVeganství se stává hitem posledních měsíců na celém světě. Stále více lidí se domnívá, že jídlo je základní klíč ke zdraví. Na tuto vlnu se napojil tým z České a Slovenské republiky v čele s Jiřím Stablou, který chce začít na ostrově Ibiza osvěcovat zdravý životní styl a lásku ke všemu žijícímu. Jako nástroj použijí právě veganskou restauraci a konopné produkty společnosti Carun Pharmacy. V pondělí 5. června otevírá vůbec první zdravou restauraci na Ibize s příznačným názvem VEGAN IBIZA v blízkosti slavného podniku Café del Mar.

„Chtěli jsme ze sebe dostat to nejvíce, co je v našich silách a celý projekt jsme více než rok připravovali. Když jsem začal s konopím, tak mne lidé stále kontaktovali, abych jim obstaral konopí, že ho nutně potřebují pro sebe své blízké. Nemohl jsem jim ho sehnat, protože bych se dopouštěl protiprávnímu jednání," říká k důvodu vzniku projektu Jiří Stabla zakladatel sítě Konopných lékáren, značky Carun, nyní nového konceptu VEGAN IBIZA a pokračuje: „Volal jsem do nebe a přál si najít správný lék. Když lidé umírali a já jim konopí nedal, tak jsem nespal několik týdnů, nemohl jsem to ze sebe dostat. Nakonec jsem našel lék, který by jim pomohl a je to prosté jídlo."

V městě San Antonio de Portmany na Ibize, největším městě po hlavním městě Eivissa, najdeme stovky restaurací, které se snaží okouzlit své klienty různými superlativy. Je zde spoustu míst, které se snaží uspět na vlně zdravého životního stylu, ale jak mnozí zjistí, jedná se pouze o vzhled a kopírování zdravých restaurací designem. Lidské oko reaguje na změny trendu okamžitě a uvědomují si to i ty největší společnosti světa. Nejznámější síť fast foodu například nedávno změnila z úspěšné červené na zelenohnědou, proč? Odpověď známe, lidé si začínají uvědomovat, že jsme to, co jíme a organická strava a zdravý životní styl je trendem a cestou mnoha lidí.

Jiřího Stablu by podle jeho slov nikdy nenapadlo, že to bude strava, která umí naprogramovat tělo k jeho správnému fungovaní na všech úrovních vesmíru. Funguje to. Mají stovky „díky" v dopisech dnes už zdravých lidí. Zakladatel projektu věří, že narazil na správnou cestu k poznání člověka a bude se snažit zdokonalovat ji, jak jen to jde, už žádné reference nepotřebuje nebo názory arogantních, praxí nevzdělaných lidí, kteří veganstvím nikdy neprošli.

„V restauraci Vegan Ibiza se budeme snažit připravovat jídlo, které člověk od běžné chuti, na kterou je zvyklý nerozezná. Chtěli jsme pro naše klienty TOP, a i s jídelníčkem nám pomáhali a doplňovali michelinští kuchaři a špičky světové gastronomie, kterou Ibiza vyniká," říká Jiří Stabla z www.konopnyshop.cz.

V nabídce budou kupříkladu veganské tortily, nachos, pomazánky, španělské gaspacho a zaměřovat se budeme na raw stravu, tak aby to bylo v horku vždy čerstvé a osvěžující.

Podnik nebude jediný. „Přemýšlíme, jako v případě Konopných lékáren, o franšízovém konceptu," prozrazuje záměry Jiří Stabla.

Restauraci najdete blízko Café del Mar asi 300 metrů od slavného podniku, který má údajně nejkrásnější západ slunce s hudebním doprovodem na světě.

Součástí zdravého konceptu je i projekt veganskerecepty.cz, který má momentálně skupinu na sociálních síti facebook https://www.facebook.com/veganskereceptycz-341184479225490/?fref=ts a ke kterému se připravují stejnojmenné webové stránky.

Máte se na co těšit, a hlavně máte se kde příjemně schovat před sluníčkem. Těšíme se na vás za tým Vegan Ibiza Jiří Stabla.

 

O značce CARUN
Výrobce CARUN, VlP s.r.o., je výhradně českou výrobní a obchodní společností, nabízející široký sortiment prověřených odborně připravených produktů z konopí, které firma prodává po celé EU. V současné době je firma jediným českým výrobcem, který vyrábí zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu. Společnost je vlastníkem nejznámějšího konopného portálu v ČR http://www.konopnyshop.cz. Carun je registrovanou značkou. Slogan firmy: „Znáte pravdu o konopí?".
Více informací získáte také na http://www.carun.cz nebo na http://www.konopnyshop.cz.

(tz)