Zveme vás v neděli 28. května do Sázavského kláštera na Květinový den. Od hlavní brány návštěvníky uvítá řemeslný jarmark s tvořivými dílničkami, který bude rozložen na celém nádvoří. Řemesla k vidění i vyzkoušení. Spolek FAKT-UM poskládal zajímavá řemesla a jarmarečníky, kteří nabídnou inspiraci i své umění ke koupi.

Vstupní vestibul konventu bude hostit výstavu dětských prací na téma Polem, loukou, lesem... Děti z okolí vytvořily pro tento den jedinečná dílka, která je možno i za symbolický poplatek zakoupit.

V Severní zahradě v dopoledních hodinách studenti středních zahradnických škol z Litomyšle a Mělníka pod vedením profesionálních floristů Kláry Franc Vavříkové a Jarka Kokeše vytvoří královnu pole, královnu louky a královnu lesa. Odpoledne floristé vyhlásí SMOTNI TO! Floristé ukáží svůj um při vázání kytic, napoví, poradí a odvážným dají smotnout kytici. Kytice za symbolický poplatek najdou své majitele.

V refektáři v 18.30 hod vystoupí sázavské děti s flétnami, klavírem a kytarami.

Výtěžek z dobrovolného vstupného, prodeje dětských uměleckých děl a kytic od floristů bude věnován na odkrývání fresek v křížové chodbě a podporu dalších kulturních aktivit Sázavského kláštera.

téma: Polem, loukou, lesem...
termín: 28.5.2017, od 10.00 do 16.00
Vstupné: dobrovolné