pl.jpgPo dlouhodobých přípravách a několika dnech aranžování květin se v paláci Žofín uskutečnil v pátek 27.ledna .2017 již 75. zahradnický ples - chlouba všech zahradníků a floristů, vycházející z tradice tohoto oboru. Spolupořadateli byli: Sdružení zahradnických center , s.r.o., Chládek - zahradnické centrum, Sadovnický a zahradnický servis a Agentura NKL Žofín.

Všechny prostory paláce Žofín vyzdobili členové Spolku zahradnických center a další floristé pod vedením Silvy Chládkové a Jarmily Pejpalové (firma Floraservis) na téma plesu: Podmořský svět. Všechny sály byly vyzdobeny velkým množstvím barevných živých květů. Hlavnímu sálu dominovaly orchideje Dendrobium, doplněné Heliconiemi, Strelitziemi, Banksiemi a listy palem. Stejně tomu tak bylo i v ostatních sálech. Schodiště jistě upoutalo návštěvníky plesu obrovskými mořskými korály

Květinová show je vždy vyjímečným zážitkem tohoto plesu. I letos tomu nebylo jinak. Veškeré květinové modely, jako již tradičně, vytvořili studenti Zahradnické fakulty v Lednici, Mendelovy univerzity v Brně pod vedením proděkana pana Ing. Jiřího Martinka a doc. Táni Kuťkové. Všichni žasli nad jejich kreativitou, šikovností a zápalem. Ve skvělé atmosféře byly předvedeny různí živočichové podmořského a mořského světa.
Na plese hrál Orchestr Václava Hybše a zpívali Martin Chodúr, a Hana Holišová a další zpěváci.
Celým večerem provázela moderátorka paní Hana Holišová.

Krásný ples s bohatou květinovou výzdobou by nebylo možno připravit bez sponzorských darů od zahradnických firem, oborových svazů a bez nezištné práce všech aranžérů a dalších pomocníků.

(tz)