Grand Hotel Kempinski High Tatras.jpg„Jsme nesmírně rádi a ceníme si, že jsme se tento rok stali nejatraktivnějším hotelem na Slovensku, kde by lidé chtěli pracovat," komentovala výsledky ankety Kathrin Noll, generální manažerka Grand Hotelu Kempinski ve Vysokých Tatrách. V žebříčku sestaveném podle odvětví „Cestovní ruch, gastro, hotelnictví" se Grand Hotel Kempinski ve Vysokých Tatrách umístil na prvním místě. Na dalších dvou příčkách se umístily společnosti Tatry Mountain Resorts, a.s. a Slovenské liečebné kúpele Piešťany, a.s.

"Snažíme sa praktikantům a zaměstnancům být příkladem. Jsem přesvědčená, že to je klíčovým důvodem k úspěchu, a to nejen v menším hotelu," říká o přístupu k zaměstnancům Kathrin Noll a dodává, že „Výsledkem našeho úsilí jsou spokojení hosté, kteří jsou naším každodenním oceněním."
Grand Hotel Kempinski High Tatras patří mezi hotely, které vede společnost Best Hotel Properties, a.s. Podle HR manažerky hotelu Dany Povýšilové už dlouhodobě spolupracují se školami na Slovensku a podporují žáky ve studiích a v praxi. „Našim cílem je pomoct jak studentům, tak i naším současným zaměstnancům v rozvoji, kariérním růstu a vychovávat si vlastní talenty při tzv. Talent managementu," doplňuje Dana Povýšilová.
V pátém ročníku ankety Nejzaměstnavatel hlasovalo přes 14 tisíc respondentů. Byl to nárust oproti minulému roku, kdy hlasujících bylo přes 10 tisíc. V předcházejících ročnících byli vyhlášeni i absolutní vítězové ankety, ale kvůli tažké situaci na trhu práce, organizátoři rozhodli, že tento rok se výherci jednotlivých kategorií stávají i absolutními vítězi. Přihlášených bylo celkem 133 společností, podle pravidel se mohla zapojit jakákoliv se sídlem na Slovensku. Na základě vyplněného dotazníku jí bylo přidělené bodové skóre a odborná desetičlenná porota rozhodovala o výběru přibližně deseti společností v jednotlivých kategoriích. Následně veřejnost hlasovala online a lidé v dotazníku vyplňovali důvody, pro které považovali danou firmu za „NEJ" a měli možnost přidat i vlastní komentář.

(tz)