webPENNY Ceska chutovka 2023 EnjoyOcenění „Chuťovka roku 2023“ získalo celkem 39 z 49 nominovaných produktů privátních značek PENNY. V rámci 15. ročníku této prestižní soutěže tak uspělo rekordních 80 % přihlášených produktů tohoto řetězce.

Vítězi roku 2023 se staly privátní značky Boni, Crip Crop, Enjoy, Karlova Koruna, Řezníkův talíř a Vinum Regum.

Komise tvořená nezávislými potravinářskými odborníky každoročně hodnotí a posuzuje nominované výrobky především z hlediska jejich chuti, vzhledu, vůně a konzistence. „Mám velkou radost, že se nám znovu podařilo dosáhnout skvělého výsledku. Je to další ocenění pro celý náš tým kvality. Těší nás především to, že jsou to produkty domácích výrobců, které vyrábí ve spolupráci s námi a zákazníci je tak koupí pouze u nás. V letošním roce máme hned dva české výrobce, kteří zabodovali na plné čáře, a to značky Enjoy a Vinum regum. Označení našich privátních značek titulem „Česká chuťovka“ dává lidem jistotu, že jim nabízíme tu nejlepší možnou kvalitu za výhodnou cenu. A co nás těší je, že na konci je spokojený zákazník, který se k nám rád vrací“ říká vedoucí oddělení kvality PENNY Petr Baudyš. Jen za poslední tři rok se oceněním Česká chuťovka může pochlubit takřka stovka produktů privátních značek PENNY (2021 – 26, 2022 – 34, 2023 – 39).

V letošním ročníku soutěže získaly obě nejlépe hodnocené značky Enjoy a Vinum Regum hned 9 ocenění. Pod značkou Enjoy může spotřebitel ochutnat čokolády nejrůznějších příchutí, např. borůvkovou, pomerančovou a další. V nabídce Vinum Regum pak zákazník nalezne skvělá vína různých odrůd, jako např. bílý Ryzlink Vlašský, růžové Zweigeltrebe nebo červenou Frankovku. Výbornou kvalitu prokázaly i výrobky dalších privátních značek. Mezi vlajkovou loď výrobků značky Boni patří mimo jiné čerstvý sýr Boník, Mozzarella Mini nebo Gouda plátky 48 %. V případě značky Crip Crop byly oceněny 3 výrobky, a to například Obilné čtverečky se skořicí Skořinky nebo Obilné polštářky Bertík. Karlova Koruna zabodovala v pěti případech. K letošním vítězům se zařadily např. Halušky s uzeným masem a kysaným zelím nebo Segedínský guláš s houskovým knedlíkem. Řezníkův talíř neproměnil ve vítězství pouze jedinou ze šesti nominací. Oceněním se pyšní např. Mistrovská dušená šunka nebo Šunkové koleno.

Česká chuťovka – značka, která si na nic nehraje
Označení „Česká chuťovka“ nabízí spotřebiteli širokou paletu ověřených tuzemských produktů, které splňují parametry vysoké kvality, vynikající chuti, vzhledu a vůně. Již 15 let se snaží vyzdvihnout české výrobky vyráběné poctivým způsobem a ocenit jejich výrobce za jejich poctivou práci. Všichni výrobci, ze sektoru maloobchodu i velkoobchodu jsou si zde rovni. Hodnotí se hlavně kvalita výrobku jako takového. O rostoucí prestiži značky „Česká chuťovka“ svědčí fakt, že se do soutěže hlásí rok od roku o desítky více výrobců napříč všemi potravinářskými obory. Soutěž probíhá pod záštitou ministra zemědělství Marka Výborného, Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova, prezidenta Agrární komory Jana Doležala a prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáše Prouzy. Odborný patronát drží rektor VŠCHT, prof. Dr. RNDr. Pavel Matějka a odbornou garanci zastávají zástupci Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, VOŠ, Gymnázia, SPŠ a SOŠ PODSKALSKÁ.

(tz)