MatchaTea_Ceremony.jpgPodzim udeřil v plné síle a s ním nás provází i těžké ranní potácení z postele, nedostatek energie, ale zato dostatek splínu. Pomoci nám může třeba originální japonský MatchaTea. Je nabitý vitamíny a dalšími zdraví prospěšnými látkami. Důvody, proč vyzkoušet tento unikátní mletý čaj, prozradili odborníci ze společnosti Čajová květina s.r.o., která je největším dodavatelem BIO MatchaTea v Česku.

Trápí vás podzimní únava? Slabost, nedostatek energie a nedokážete se soustředit? Trpíte depresemi, nespavostí a celkově zhoršeným zdravotním stavem? Tělo není stroj a reaguje na přírodní biorytmy, ať už s tím člověk souhlasí, nebo ne. Sychravé počasí má záporný vliv na energii. Provází jej útlum, vyčerpání, smutek a nervozita společně s leností a ospalostí. To je pro podzim typické.

Nahraďte kávu zeleným čajem MatchaTea

Pokud s tím bojujete, zapomeňte na chvíli na kávu či energetické nápoje a jiné povzbuzovače. Jde to i bez nich. Pokud to totiž budete s kávou přehánět, dostaví se naprosto opačný efekt - budete nervózní a vaše schopnost soustředění se razantně sníží. Připravte se raději na podzimní neduhy pitím tradičního čaje MatchaTea.

„Díky tradičnímu zpracování zeleného čaje Matcha můžeme v tomto jedinečném čaji nalézt velké množství důležitých látek, které působí blahodárně na naše zdraví. Mezi látkami, které nám v sychravém podzimním počasí přijdou vhod, patří antioxidanty, thein, neboli čajový kofein, alkaloid theofylin, která má podobné vlastnosti jako kofein a L-theanin," vyjmenovává Petr Patočka, ředitel společnosti Čajová květina s.r.o., která BIO MatchaTea dodává na český trh.

Tento velmi silný zelený čaj, který se na rozdíl od běžného zeleného čaje připravuje z jemně mletého prášku získaného z celých listů, se u nás stává hitem. Podle Petra Patočky není divu - nabudí nás podobně jako káva, ovšem energie z čaje se uvolňuje postupně a dodá tělu energii na 3 až 6 hodin. Při pravidelné konzumaci MatchaTea pocítíte psychické i fyzické povzbuzení, které je nezbytné při náročné práci či zkouškovém období ve škole.

Látky obsažené v MatchaTea uvedou organismus do rovnováhy, zklidní a dodají tolik potřebnou energii. MatchaTea obsahuje kofein nazývaný v čaji thein a další látku podobnou kofeinu - theofylin, které vás rozhodně postaví na nohy. Dostupné studie navíc prokázaly, že kvalitní japonský čaj obsahuje mnohem více antioxidantů než například káva.

Proč bychom neměli na MatchaTea zapomínat

1) MatchaTea se postará o zvýšení energie a výdrže
Již samurajové v dávných dobách pili MatchaTea kvůli jeho povzbuzujícím účinkům. MatchaTea obsahuje theiny a theofylin, které dodávají tělu energii postupně po dobu několika hodin. Látky pomáhají oddalovat únavu a pocit vyčerpanosti. Oproti jiným stimulantům nemají vedlejší účinky. Člověka neprovází nervozita či jiné nepříjemné stavy, které se v již tak depresivním počasí určitě nehodí. Pitím MatchaTea si člověk zajistí příjem energie až na 6 hodin.

2) MatchaTea posílí imunitu
Právě nevlídný podzim si často pohraje s odolností organismu. Je to tradiční období chřipek, neustálých nachlazení a onemocnění dýchacích cest. Prevencí je konzumace dostatku ovoce, zeleniny, odpočinek i hygiena. Veřejně dostupné výzkumy ukázaly, že katechiny (až 60 procent tvoří EGCG - epigalokatechin galát) v MatchaTea mají antibiotické vlastnosti, které podporují celkové zdraví člověka. Mohou odvrátit vznik virových onemocnění, jako je právě chřipka či nachlazení. Jediná miska zeleného čaje poskytuje dostatečné množství draslíku, vitamínů A a C, železa, bílkovin a vápníku.

3) MatchaTea zvedne náladu i v sychravém podzimu
Uvolněnost a dobrou náladu má na svědomí aminokyselina L-theanin. Zvyšuje totiž hladinu dopaminu a serotoninu. Látka se vyskytuje téměř výhradně jen v zelených lístcích čajovníku. Výsledkem je snížení úzkosti a podpora dobré nálady a mozkových alfa vln, které jsou znatelné ve stavu bdělosti a momentech bez námahy.

4) MatchaTea udrží paměť a koncentraci
Přes více než tisíc let používají mniši zen buddhismu MatchaTea k meditacím i uvolnění. Aminokyselina L-theanin obsažená ve stoprocentním zeleném čaji z Japonska přirozeně zlepší duševní bdělost a soustředění a zlepšuje paměť.


Tipy proti chřipce

Tip 1: MatchaTea Classic

Přísady
• 2 g MatchaTea
• 3 dl vody
• volitelně lžička medu, pár kapek limetky

Sáček MatchaTea zalijte horkou vodou o teplotě cca 65-70 stupňů Celsia a důkladně rozmíchejte. Pro přípravu za tepla je ideálním pomocníkem malý šlehač mléka pro přípravu pěny. Lepší chuti docílíme přidáním medu a limetky.

Odlišnosti přípravy od klasického čaje?
Příprava čaje je odlišná od běžného sypaného čaje. Tím, že je čaj mletý, je třeba jej poctivě rozmíchat metličkou v misce nebo použít šejkr.

MatchaTea lze připravit rovněž zastudena či do ovocných koktejlů nebo při vaření. Prášková podoba najde místo v zákuscích, roládách i omáčkách. Lze jej přidat do moučníků, perníku, bábovek, záleží na fantazii. I menší množství zabarví pokrm a přidá zdraví prospěšné látky.

Tip 2: Zelený čaj MatchaTea s chilli

Chilli pomáhá uvolnit ucpaný nos a hleny, zázvor má zase stejně jako zelený čaj spoustu vitaminů a minerálních látek. Vše dohromady tak vytvoří účinnou bombu na posílení imunity a ochranný štít proti různým virům.

Přísady
• 2 g MatchaTea
• 2 dl horkého mandlového mléka
• 1 dl horké vody
• špetka chilli a špetka skořice
Postup
Horké mléko poctivě zpěníme jako při přípravě cappuccina. Vedle rozmícháme čajový prášek v horké vodě. Do vyšší sklenice přemístíme mléko a pěnu, přes niž dolijeme zelený čaj. Nakonec posypeme špetkou skořice a chilli. Podáváme se sladidlem na dochucení. Nejrychlejší a nejjednodušší příprava teplého čaje v šejkru. Do šejkru nalijte díl studené vody a dva díly horké vody. Poté pořádně protřepejte a MatchaTea prolijte přes předem napěněné mléko.

Zdroj: MatchaTea.cz

Produktový podzimní tip na přípravu:

MatchaTea Gastro/Harmony
Z dalekého Japonska pochází speciální a vysoce kvalitní zelený čaj smaragdové barvy, který má řadu jedinečných vlastností. MatchaTea obsahuje vysoké množství tolik potřebných antioxidantů a vlákniny (přes 30 %), které se v něm uchovávají díky originálnímu způsobu pěstování a zpracování. „Vznik antioxidantů a jasně zelené barvy čaje způsobuje zastínění čajovníkových polí během závěrečné fáze pěstování. Vláknina je v čaji zachována díky tomu, že konzumujeme přímo čajové lístky, nikoliv jen jejich výluh," vysvětlil Petr Patočka ze společnosti Čajová květina s.r.o., která MatchaTea do ČR dováží. Dužina lístků je usušena a následně rozemleta na jemný prášek, z kterého vzniká onen lahodný čaj.

Obsah balení: 30 × 2g sáček. Cena balení, běžně: 320 Kč. Dostupné na: http://www.matcha-tea.cz/

Šejkr MatchaTea
K výrobě čaje dobře poslouží MatchaTea šejkr. S ním je příprava jednodušší. Do šejkru stačí nasypat porci MatchaTea a přilít vodu. Poté pořádně protřepat. Před otevřením je důležité nejdříve odpustit páru horním víčkem. Pokouší se o vás chřipka? Připravte si horký Matcha Tea, přidejte nastrouhaný zázvor a lžičku medu.


Objem: 0,7 l. Cena šejkru samostatně: 99 Kč. Dostupné na: http://www.matcha-tea.cz/

Pozor: Září je měsíc BIO potravin a s ním i akce MatchaTea. BIO MatchaTea Gastro s šejkrem zdarma. Balení si určitě najde u vás doma místo. Díky vysoké kvalitě čaje Matcha a atraktivnímu vzhledu je nejoblíbenější. Vhodný je pro přípravu studených i teplých nápojů. Můžete rovněž získat 15% slevu na BIO MatchaTea.

MatchaTea Ceremony
Pokud je cílem udělat něco pro své zdraví a vitalitu, předcházet či odbourávat únavu těla i mysli, stojí za povšimnutí konkrétní jemný práškový čaj, který je určený pro čajové obřady. MatchaTea Ceremony je vyroben z velmi kvalitních čajových lístků, z nichž je odstraněna většina žilek a řapíků. Chuť má lahodnou, svěží, mírně sladkou, rostlinnou. Barva je jasně zelená. Ideální je nejen pro tradiční způsob přípravy čaje, ale i pro přípravu moderním způsobem. Vhodné pomůcky: Bambusová metlička, sítko, miska, bambusová lžička. Obsahuje vysoký podíl aminokyselin a kofeinu. Nasládlá chuť je způsobena aminokyselinou L-theaninem. Díky tomu má uklidňující účinky. Zvyšuje aktivitu alfa vln a tím navozuje hlubokou relaxaci bez pocitu ospalosti.

Hmotnost balení: 30 gramů. Cena: 460 Kč. Dostupné na: http://www.matcha-tea.cz/.

MatchaTea Delicacy
Král MatchaTea. Bio Matcha Delicacy je nejvyšší jakostí čaje Matcha, kterou společnost Čajová květina s.r.o. nabízí. Tento čaj je určen skutečným labužníkům a znalcům čaje. Je ideální pro nezapomenutelné čajové obřady. Chuť Delicacy je jemná, hladká a sladce chutnající s minimálním náznakem trpkosti. Nasládlá chuť pochází z přirozeně se vyskytující aminokyseliny L theanin a rostlinných vláken. Bio Matcha Delicacy obsahuje nejvyšší, až 19,5 mg, podíl L-theaninu na 1 gram. Čaj má jasnou, smaragdově zelenou barvu. Barva je výsledkem sběru počátkem května a kvalitního ručního zpracování vybraných lístků, z nichž jsou důkladně odstraněny žilky a řapíky. Vhodné pomůcky: Bambusová metlička, sítko, miska, bambusová lžička.

Hmotnost balení: 30 gramů. Cena: 699 Kč. Dostupné na: http://www.matcha-tea.cz/

Co je MatchaTea?
V překladu znamená mletý čaj. Jemný práškový čaj je vyrobený z mladých celých lístků zastiňovaných zelených čajů a více než 800 let jej používají při obřadech zenoví mniši v Japonsku. Byl převzat pro použití v tradičním japonském čajovém obřadu zvaném „chado", čili „cesta čaje". Oproti běžným zeleným čajům má sladší, silnější až „travnatou" chuť, zvýšený obsah chlorofylu a antioxidantů. V každé porci je kolem 30 % vlákniny. Při výrobě nedochází k fermentaci, nepřidávají se barviva, přísady, konzervační látky. Matcha se neřadí mezi klasické rozpustné (instantní) čaje. Obsahuje velké množství vlákniny, katechinů a aminokyselin. Na výrobu kvalitního pravého japonského čaje se používají ručně sbírané listy. Není pouze vzácný a kvalitní, ale díky vysokému obsahu antioxidantů i zdravější než jiné typy čaje. Mimo jiné posiluje imunitní systém, snižuje krevní tlak a koncentraci „zlého" LDL-cholesterolu v krvi.

Denní příjem by u dospělého člověka neměl přesáhnout 6 šálků. Přitom 1 šálek čaje nahrazuje 10 šálků běžně louhovaného zeleného čaje. Při pití spotřebujete celý čajový list, což je velmi prospěšné pro zdraví.

Cena?
Ačkoli se může zdát čaj dražší, stačí počítat. Určitě je lepší dát v přepočtu 10 Kč za dvougramový sáček, ze kterého lze připravit až 1 litr zdravého nápoje, než si koupit 1,5litrovou láhev za 25 Kč plnou konzervantů a barviv.

Kde je MatchaTea k dostání?
V dnešní době je již prodej MatchaTea poměrně rozšířen. Nakoupit jej lze v prodejnách se zdravou výživou, lékárnách, kavárnách nebo wellness & fitness centrech. Zvýšenou pozornost však věnujte tomu, abyste koupili pravý MatchaTea.

O společnosti Čajová květina

Společnost Čajová května s.r.o. je největším dodavatelem MatchaTea - prvotřídního 100% zeleného čaje v BIO kvalitě přímo z Japonska, a to zejména do gastronomických zařízení, obchodů a welness & fitness center. V nabídce jsou i další BIO produkty s obsahem čaje včetně doplňkového sortimentu. MatchaTea nakupuje společnost přímo u japonského výrobce a čaj se pěstuje pouze na organických plantážích. Společnost volí výrobky reprezentující moderní, zdravý životní styl, přičemž se zaměřuje na popularizaci méně známých produktů a/nebo inovativní zpracování či nabídku tradičních výrobků. Je nositelem řady certifikátů kvality, včetně české známky BIO. Nabídka a prodej jsou realizovány přednostně prostřednictvím vlastní sítě obchodních zástupců, která umožňuje dodržet vysokou kvalitu prezentace produktů koncovým spotřebitelům.

Více na http://www.matchatea.cz/.