DSC_0038.jpgZahradnická fakulta Mendelovy univerzity v Brně si připomíná krásné 30. výročí vyhlášení samostatné fakulty v Lednici. Probíhající oficiální oslavy si kladou za cíl připomenout historii odborného vzdělávání a výzkumu na ZF MENDELU.
Nejdůležitější událostí tohoto jubilejního roku jsou oficiální oslavy, které od dnešního dne probíhají za účasti akademické sféry a odborné veřejnosti v Kampusu Zahradnické fakulty MENDELU se sídlem v Lednici. Důležitou součástí oslav je ocenění současných i historických osobností a institucí, které významně přispěly k rozvoji oboru a jsou neodmyslitelně spjaté se Zahradnickou fakultou. Téměř 100 pozvaných hostů bude spolu se zaměstnanci instituce oslavovat jubileum Zahradnické fakulty po celý dnešní den.

Záštitu nad oslavami 30. výročí vyhlášení samostatné Zahradnické fakulty MENDELU udělili ministr zemědělství ČR Ing. Marian Jurečka a hejtman Jihomoravského kraje JUDr. Michal Hašek.
Pro širokou veřejnost jsou zítra (11. září 2015, vždy od 9:00, 10:00 a 11:00) připraveny komentované prohlídky ústavů Zahradnické fakulty MENDELU. Návštěvníci mohou nahlédnout do laboratoří a výukových prostor Kampusu v Lednici a zároveň se seznámit s aktuálním děním na akademické půdě.
Oslavy podporuje řada významných firem:
Generální sponzor - Vinselekt Michlovský, H+B Velkoobchod s květinami, ARBOEKO Obříství, Zahradní služby Petr Vykrut, Čerozfrucht s r.o.
Zlatý sponzor - Bohemia Sekt, VITROTREE BY BATTISTINI s r.o.
Stříbrný sponzor - Symbiom s r.o., Pomona Těšetice a.s., Chateau Valtice - Vinné sklepy Valtice a.s., G's Group Holdings CZ s r.o., Agro CS a.s., Agrotec a.s., Trepart s r.o.
Bronzový sponzor - Vinařství u Kapličky, Moravoseed CZ a.s., Ing. František Mádl, Svaz květinářů a floristů, Agro Brno - Tuřany a.s.

(tz)