WOODPLASTIC_osvětlená terasa.jpgStarodávné čínské učení Feng Shui se snaží nastolit harmonii a rovnováhu energií v místě, kde se nacházíme. Proto ho často uplatňujeme jak v domovech, tak i kancelářích. Tentokrát se ale zaměříme na exteriéry, a to konkrétně terasu.

Terasa by měla být z kvalitního materiálu, v němž nejsou obsaženy žádné chemikálie. Ideálním materiálem, který respektuje tok energie, je dřevoplast, nebo dnes nazývaný často také jako woodplastic (u nás se na něj specializuje např. český výrobce WPC - WoodPlastic). Tvořit ho může poměr 60 % dřeva a 40 % ekologického, zdravotně nezávadného polymeru HDPE, což je pro harmonizaci prostředí ideální poměr. Na takové terase s obdélníkovým nebo čtvercovým půdorysem budete moci relaxovat naboso a nebude vás podvědomě zatěžovat starost, že si zadřete třísku či písek, nebo že byste si spálili chodidla, tak jako v případě teras z kamene či obyčejného dřeva.

Jak zařídit terasu

Na terase udržujte pořádek, chaos vnáší do života negativní energii. Terasa směrovaná na jih bude poskytovat spoustu energie, severní směr vnáší do těla více klidu. Umístěte na ni květiny tak, aby vám poskytovaly určitý pocit soukromí, ale zároveň neblokovaly další energické dráhy. Stačí, když si při rozmisťování květin nebo nábytku chvíli posedíte a sami pocítíte, jaké místo je nejvhodnější. Volte kulatý stůl nebo alespoň oblé rohy a hrany.

Vířivka na terase skvěle doplní možnost relaxace

Tok energie Čchi lze na terase podpořit vodním prvkem, jakým je třeba vířivka. Voda představuje přirozenost, plynulost, začátek, cestu, hloubku, emoce, nápaditost a moudrost. Kulatým tvarem, lehkostí materiálu a tichým provozem se vyznačuje zejména vířivka Softub (www.softub-spa.cz). O ohřev vody se rovněž postará sama. V případě potřeby ji navíc svépomocí snadno přemístíte na místo, kde vám bude vyhovovat více, například podle pohybu slunce během dne.

(tz)