Ildiko Dikosova - predsedkyne AOP.jpgAsociace osobního prodeje, která sdružuje firmy, jež dodržují zásady etického přímého prodeje, zahájila ve čtvrtek 7. května semináře pro seniory na téma „Jak se bránit šmejdům". Úvodní setkání se uskutečnilo v zasedacím sále radnice Prahy 2 ve spolupráci s touto městskou částí. Během odpoledního semináře moderovaného hercem Janem Čenským, jenž se do projektu osobně zapojil, se více než 50 účastníků seznámilo se zásadami etického obchodování, které garantuje ochranu spotřebitele. Mezi ně patří bezproblémová reklamace, možnost vrátit zboží nebo svobodné rozhodování o nákupu.

„Pro mnohé z přítomných bylo pozitivním zjištěním, že o dodržování pravidel etického obchodu a dodržování zákonů se v AOP stará nezávislý právník, tzv. administrátor Etického kodexu AOP." Předsedkyně AOP Ildiko Dikošová dále poznamenala: „Etický kodex a institut administrátora jsou nejsilnější nástroje k prosazování férového podnikání". Účastníci semináře si odnesli nejen rady, jak se nenechat napálit šmejdy, kteří útočí na jejich peněženku i důstojnost, ale také leták s Desaterem bezpečného nakupování, který jim tyto zásady vždy připomene.

Asociace osobního prodeje plánuje semináře nejen na území hlavního města, ale v rámci celé republiky. „Nekalé obchodní praktiky a neetické jednání některých firem výrazně poškozují spotřebitele a škodí také společnostem, které dodržují zákony a řídí se pravidly etického podnikání a čestné hospodářské soutěže. Proto si AOP klade za cíl šířit tyto pozitivní informace a provádět osvětu nejen mezi spotřebiteli, ale také pro odbornou veřejnost." uvedla na závěr semináře předsedkyně AOP.

Podrobnější informace naleznete na stránkách: www.osobniprodej.cz

Na snímku Ildiko Dikošová, předsedkyně Asociace osobního prodeje