Martina Bedrnová
P Automobil Import s.r.o.
DS Brand Director
Pro mne je pojem zdravé stravování synonymem pro vyváženou stravu. Určitě je to hodně individuální a je třeba „poslouchat“ své tělo, co mu dělá dobře, a co ne. Neorientuji se tedy ani tak podle rad výživových odborníků, ale spoléhám na vlastní pocit. Jinými slovy jsem si našla svou cestu, jím v podstatě vše, na co mám chuť, ale samozřejmě v rozumném množství. Navíc mám nařízenou bezlepkovou dietu a to samo o sobě již poměrně dobře funguje v navedení na stravu, která je lehčí, a tedy by se dalo říci zdravější. Zjistila jsem, že mnohdy používáme obilnou mouku i tam, kde jí není vůbec zapotřebí ani kvůli chuti ani kvůli zahušťování, ale spíše ji do určitých pokrmů přidáváme jen ze zvyku. Tím mám na mysli hlavně omáčky nebo polévky, kde vlastně úplně postačí přirozený sós nebo zahuštění třeba rozmixovanou zeleninou. K tomu se skvěle hodí brambory nebo cukety. A vůbec zelenina se dá upravovat mnoha různými způsoby a velmi chutnými. Ráda kombinuji třeba s rýží nebo rýžovými těstovinami. Myslím si, že zdraví člověka je přímo navázané na způsob stravování, ale samozřejmě také na aktivitu a typ metabolizmu daného člověka. To musí tvořit sehraný mix. Proto buďme vnímaví a poslouchejme své tělo, ono nás samo navede, co je ta nejlepší cesta právě pro nás.