Nikdy jsem si nemyslela, že by mohlo fungovat spojení dvou tak dominantních chutí, jako jsou pražené mandle a vaječný koňak neboli zabaione. Každá z nich mi připadala příliš charakteristická a příliš jedinečná na to, aby společně dokázaly vytvořit harmonický požitek. V POEX Velké Meziříčí, a.s., ale našli způsob, jak křupavé lehce pražené mandle propojit s chuťovými nótami italského vaječného likéru. Jádra sladkých mandlí jsou zabalená do kabátku z bílé čokolády a doladěna tak, aby připomínala proslulý nápoj. Ve složení člověk nenajde náhražky, ale jen skutečné suroviny. Třeba plnotučné mléko nebo smetanu. To se zcela určitě na výsledném zážitku z mlsání podepisuje. Nelze se divit, že když sáček s touto pochoutkou otevřeme v redakci, za pár minut jsou mandle pryč. Doslova nás tato laskomina uhranula. A máme podezření, že dokonce násobí inspiraci.
Kateřina Šimková