S létem člověk opouští pečené dobroty a hledá dezerty lehčí, ke kterým se hodí ovoce. Takové, které osvěží, a přitom nezaberou přípravou mnoho času. Jedním z nich je pro mne i puding vyvinutý v české společnosti Amylon. Není totiž ledasjaký. Suroviny jsou získávány od certifikovaných zdrojů, které deklarují, že byly rostlinné složky v tomto pokrmu pěstovány podle zásad ekologického zemědělství. A ještě k tomu v sobě obsahuje nemalé procento prášku jasně zelené barvy – totiž lahodnou a zdraví prospěšnou matchu, která mi dokáže vždy dodat energii a povzbudit lépe než káva v letních dnech, hlavně při velké pracovní zátěži. Nevím, kdo s tímto nápadem přišel, ale matcha se ke sladkým pokrmům hodí a z pudingu dokáže vytvořit tak trochu exkluzivní zážitek. Varianta s příchutí ananasu s tímto zeleným pokladem je výborná a lahodná. Nikdy jsem nejedla krémovější puding, k němuž se perfektně hodí rybíz, maliny, ostružiny, borůvky, moruše. Je prostě zajímavým zpestřením jídelníčku, díky němuž si nevyčítám ony sladké kalorie.
Puding vyrábí společnost Amylon a nezbytnou ingredienci Matcha Tea dodává firma Kyosun, na jejímž e-shopu je možné produkt objednat.
Kateřina Šimková