Pocit, že se jaro nezadržitelně blíží, už klíčí ve většině lidí. S tím souvisí i chuť připravit se na další aktivity i nadcházející sportovní výzvy. Dámy možná právě začínají ladit formu na plavkovou sezónu. Na to vše se lze připravit zdravě a chutně. Kromě tréninku v posilovně, rozběhávání se venku nebo krátkodobého detoxu je možné upravit i celkový stravovací režim. Do jídelníčku se s jarem zase vrací pestrost. A vajíčka jako zdroj snadno stravitelných bílkovin!
Vejce jsou komplexní potravinou. Jsou nasycená bílkovinami, esenciálními aminokyselinami, vitamíny a minerály. Ta Indiánská vejce z produkce společnosti OVUS-podnik živočišné výroby, spol. s r.o. mají navíc nižší obsah cholesterolu a jsou bohatší na zdravé tuky, které prospívají tělu, například fosfolipidy posilují nervovou soustavu. Na tu je s jarním detoxem i úpravou životního stylu kladena mimořádná zátěž, a tak je nasnadě nevylučovat z jídelníčku lehce stravitelné tuky.
Mezi esenciálními aminokyselinami lze vyzdvihnout methionin s pozitivními účinky na kvalitu vlasů, pleti a nehtů. Vitamíny A, E a ty skupiny B chrání buňky před oxidačním stresem, posilují imunitu a pomáhají tělu zvládnout nápor spojený s uvolňováním toxinů. Selen se zinkem patří k minerálům s věhlasnou pověstí, jde-li o posílení obranyschopnosti nebo zlepšení vzhledu pokožky. Selen mimo to pomáhá také udržovat zdraví štítné žlázy. Tento jedinečný komplex makro i mikroživin se podílí mimo jiné na eliminaci únavy a pocitu ztráty vitality. Kombinace těchto látek ve vejcích má mimořádnou biologickou výtěžnost a během trávení se snadno vstřebává. Proto jsou vejce právem nazývána superpotravinou. A ta Indiánská jsou mezi nimi královnou.
Pokud tedy chcete dostat tělo do formy, zatočit s jarní únavou, zhubnout nebo nabrat svalovou hmotu a energii, zařaďte Indiánská vejce do svého jídelníčku. Budou jim slušet všechny odlehčené pokrmy. Bohatá snídaně v podobě kváskového chleba s avokádovou pomazánkou a sázenými nebo na hniličku vařenými vejci je ideálním způsobem, jak začít den. Když svou snídani doplníte ještě klíčky nebo výhonky řeřichy a zeleninovou oblohou, máte ideální skladbu surovin, která vás osvěží a zasytí.
K obědu zkuste zeleninu vařenou v páře doplněnou o ztracené vejce. Chutná je také omeleta s jogurtem, pórkem a houbami. Přesně to je ten druh poledního menu, po němž se vrátíte do práce plní života, nápadů a chuti kreativně se vypořádat se všemi úkoly.
Lehká večeře, po níž zvládnete večerní trénink, bude s Indiánskými vejci hračka. Salát Nicoise nebo vlastní recept, který počítá například s křehkými lístky římského salátu, špenátu, plátky fenyklu, naklíčenou slunečnicí, kouskem kuřecího masa, vajíčky natvrdo a zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy, soli, pepře a čerstvého chilli, se hodí. I detoxikační polévka z jarních výhonků, špenátu, chřestu, kopřiv nebo muří nohy si s Indiánskými vajíčky bude rozumět. Díky ní doplníte minerály a neochudíte se o bílkoviny, které pomáhají budovat svalovou hmotu a pozitivně působí na schopnost rychle a nerušeně usínat.
Jarní změna životního stylu, úprava stravy a detoxikace organismu může být s vajíčky nejen ozdravná, ale také hravá, barevná, zábavná a především velmi chutná.
OVUS-podnik živočišné výroby, spol. s r.o. je ryze českou společností, která na domácím trhu působí přes čtyřicet let. Produkuje čerstvá slepičí vejce prvotřídní jakosti, a to na dvou farmách poblíž Slaného u Kladna. Je jedním z největších dodavatelů vajec do české obchodní sítě. V posledních několika letech investovala nemalé prostředky a zmodernizovala chov nosnic tak, aby odpovídal nejmodernějším trendům a nárokům na kvalitu. Firma OVUS průběžně zajišťuje certifikovanou kontrolu vajec, která spotřebitelům garantuje maximální bezpečnost této potraviny. Součástí sortimentu jsou čerstvá vejce velikostních kategorií S až XXL, dále vejce exkluzivní jako například Indiánská vejce či vejce Moravia. V nabídce jsou též vejce speciálně upravovaná pro gastro segment.
(tz)