ACIDO.jpgV roce, kdy Mlékárna Valašské Meziříčí slaví dvacáté páté výročí svého založení, přichází na trh s novinkou. Po úspěšném zavedení Acidofilního mléka s cereáliemi se Mlékárna Valašské Meziříčí rozhodla tuto produktovou řadu rozšířit o Acidofilní mléko vanilkové s lněnými semínky a cereáliemi. Acidofilní mléko obsahuje různé druhy cereálií jako oves, drcený ječmen, pšenici nebo lněné semínko; obsahuje tři procenta tuku. Acidofilní mléka jsou zákazníky velice oblíbená pro svůj blahodárný vliv na organismus, obsahují totiž probiotické kultury Lactobacillus acidophilus, Bifidobacteria a Streptococcus thermophilus. Díky kvalitnímu obsahu i dobře zvoleným příchutím, vzniká kombinace prospěšného a chutného. To se projevuje na zvyšující se poptávce po těchto mléčných nápojích, přičemž právě len se opět vrací do jídelníčků stále častěji.

„Úspěch Acidofilního mléka s cereáliemi a poptávka po obdobných výrobcích nás navedl na myšlenku rozšířit řadu o Acidofilní mléko vanilkové s cereáliemi a lněnými semínky," říká Ing. Radka Benešová, Marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Acidofilní mléko budeme dodávat zákazníkům v kartonovém obalu s praktickým uzavíratelným uzávěrem, který umožňuje výrobek zabalit i na cesty, a díky němuž lze mléko konzumovat během celého dne, aniž by ztratilo na své chuti a čerstvosti. Výrobek je k dostání ve 450 g balení," dodává Radka Benešová.

Při výrobě Acidofilního mléka je mléko zakysáváno tradiční zákysovou - smetanovou - kulturou a kulturou Lactobacillus acidophilus s výrazně probiotickými účinky. Jedná se o bakterie mléčného kvašení, které výrazně ovlivňují pozitivní složení střevní mikroflóry, což zvyšuje obranyschopnost organismu. Acidofilní mléko dodává organismu ve větší míře také například vitamin B12. Chuť acidofilního mléka je oproti smetanovému zákysu výrazně kyselejší. Na trh se dodává také v řadě ovocných příchutí.

(tz)