IMG_2558.jpgVe středu 22. 3. 2017 se v rámci 46. ročníku výstavy zeleně, mechanizace, pěstitelství, květin, ekologie a zpracování výpěstků - Zemědělec 2017 na Výstavišti Lysá nad Labem uskutečnil 17. ročník soutěže v aranžování květin pro studenty středních zahradnických a zemědělských škol a pro učně zahradnických a zemědělských učilišť - Polabský motýl 2017, letos pod záštitou Svazu květinářů a floristů ČR. Tématem celé soutěže spojujícím čtyři soutěžní disciplíny byla osobnost hraběte Františka Antonína Šporka, který se v Lysé nad Labem 9. března před 355 lety narodil.

Soutěžící z pěti středních zahradnických škol tak měli za úkol vytvořit dekoraci expozice - kóje, dominantní florální objekt jako poctu sv. Hubertovi, svatební kytici pro Františku Apolonii a vázanou narozeninovou kytici pro Františka Antonína. První dva úkoly tvořily zahradnické školy v týmu, kytice pak za každé družstvo vázal vybraný student.
Čtyřčlenná porota, složená z profesionálních floristů, udělila třetí místo Vyšší odborné škole a Střední zemědělské škole Benešov, druhé místo si vybojoval tým Střední školy zahradnické Kopidlno a z prvního místa se radovala Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, ve složení: Marie Weigrichtová, Milan Fáček, Michaela Jínová a Denisa Mäsiariková
Vítězům srdečně blahopřejeme!