collagen doza 2dnaO málokteré látce se hovoří tolik v souvislosti s krásou, jako je tomu v případě kolagenu. Jeho význam však zdaleka nesouvisí jen se šťavnatou pletí, zářivou pokožkou, silnými vlasy a pevnými nehty. Kolagen je součástí cévních stěn a všech pojivových tkání, mezi něž patří chrupavky, vazy a šlachy. Proto, když se více objevují vrásky, pokožka ochabuje, ozývá se bodavá bolest v koleni nebo pocit, že ani po roce není poraněný loket v pořádku, je na čase tělu pomoci dodáním extra porce kolagenu. Značka Nupreme na trh uvedla přípravek Premium Collagen Peptides, který v sobě kombinuje kolagenní peptidy, nejlépe vstřebatelnou formu kolagenu, s dalšími látkami, jež ještě zvyšují jejich využitelnost pro tělo.

Jedna ze základních stavebních jednotek našeho těla, kolagen, vyvolává řadu otázek. Je lepší ten typu I, nebo typu II? V jakém poměru mají být oba typy namíchány? Máme raději upřednostnit ten z mořských zdrojů, nebo spíše vepřovou želatinu? Značka Nupreme to vše vyřešila. „Tělo mnohem efektivněji dokáže zužitkovat kolagen v podobě kolagenních peptidů. Samotná molekula kolagenu je poměrně velká a vlastně nemusí správně projít trávicím ústrojím a stát se součástí procesu budování tkání. A to právě řeší její rozštěpení na peptidy,“ vysvětlil Petr Žemlička, spoluzakladatel a marketingový ředitel značky Nupreme.

Už v procesu výroby dochází k rozbití molekul kolagenu na menší stavební kameny, tedy peptidy. Tato forma nezatěžuje trávení a organizmus ji dokáže mnohem efektivněji využít. V praxi to znamená, že se peptidy začínají vstřebávat ihned po konzumaci. „Síla kolagenních peptidů spočívá v tom, že se tyto stokrát menší částice, než je molekula kolagenu, dokážou dostat až do tkání, kde se z nich stávají informační a stavební látky pro produkci mladých kolagenních molekul. Je to jako dát zdatnému kuchaři ten správný recept a správné suroviny, a on už se o zdárný výsledek postará,“ přiblížil Petr Žemlička.

Produkce kolagenu v lidském těle vrcholí kolem 25. roku života, poté postupně klesá. To je také důvod, proč kůže začíná stárnout a kolem třicítky se objevují první znatelnější vrásky. S přibývajícím věkem se ale hůře obnovují také chrupavky i všechny další tkáně, které kolagen pro své optimální fungování potřebují.

I peptidová forma potřebuje parťáky

Přípravek Nupreme vedle peptidů obsahuje také vitamín C. Ten přispívá k tomu, aby tělo dokázalo přijatý kolagen zabudovat do cílových struktur, ať už jsou to pleť, vlasy, nehty, vazy, šlachy, chrupavky, nebo dokonce stěny cév, zuby, dásně. Zkrátka s vitamínem C to teprve kolagen dokáže pořádně rozbalit.
Vedle pevnosti si ale naše tkáně žádají také pružnost. A proto je součástí receptury vysoce hodnotná kyselina hyaluronová. Tam, kam potřebujeme, dokáže přitáhnout velké množství vody. Zlepšuje hydrataci kůže, stav vlasů a také obohacuje synoviální tekutinu uvnitř kloubů, díky níž se tělo snáze rozhýbe. Přispívá tak k obnově tkání a udržuje je dlouhodobě v dobrém stavu. „Zajímavostí je, že kožní buňky dokážou efektivně fyziologicky fungovat a vstřebávat aktivní látky až ve chvíli, kdy jsou dostatečně hydratované. Proto je kouzlo kyseliny hyaluronové tak mocné. Umí hladinu hydratace výrazně zlepšit. Pokud ale vláha v pokožce schází, ani luxusní kosmetická péče za tisíce korun nemusí přinést výsledky,“ doplnil Petr Žemlička. Biotinu se právem přezdívá vitamín krásy, proto je ve formuli přípravku rovněž přítomen. Příznivě ovlivňuje kondici vlasů i kůže. Vedle toho ale pohladí také pocuchané nervy, přispívá k normálnímu metabolizmu makroživin a energetickému metabolizmu, kdy se přijaté sacharidy, bílkoviny a tuky stávají zdrojem pro spálené kilojouly.

Kdy a jak Premium Collagen Peptides
od Nupreme s kolagenními peptidy
užívat

- Tehdy, když chceme zlepšit kondici pokožky a vráskám prásknout dveřmi před nosem. Hodí se ale také ve chvílích, kdy tělo prochází váhovými změnami a kůže je ohrožena ztrátou pevnosti, povadlostí a striemi.

- Pokaždé, když se nám bude zdát, že hřívě chybí lesk, síla, pružnost a objem. Jakmile jsou vlasy suché, lámavé, vlasová vlákna jsou hodně porézní, nastává ten správný čas jim dopřát extra péči zevnitř.

- Jestliže se naše nehty lámou, třepí, nejsou hladké a lesklé.

- Pokud máme pocit ztuhlých a špatně hybných kloubů.

- Přejeme-li si posílit pohybový aparát, hlavně klouby, vazy a šlachy, což je vhodné třeba pro ty, kteří se pravidelně věnují sportu, ať už na profesionální, či rekreační úrovni.

- Zlobí-li nás pevnost a pružnost cév a vedle rutiny jim chceme dopřát ještě něco navíc.

- Jestliže nám ve stravě chybí pestré zdroje bílkovin, z nichž by tělo mohlo získávat ingredience pro tvorbu vlastního kolagenu, což se děje často tehdy, pokud konzumujeme zejména veganskou či vegetariánskou stravu.

l Kdykoli preventivně pro podporu udržení zdravého fungování tkání a povzbuzení přirozené krásy.

Aby byly výsledky užívání kolagenu co nejlepší, je vhodné tento typ přípravků podávat pravidelně po dobu dvou až tří měsíců. A kúru lze opakovat i několikrát do roka.

(tz)









MB_7/23_17