chlebUž od dětství jsem milovala jednu lahůdku. Čerstvý chléb s máslem a pažitkou. A do roku 2016 jsem si jej mohla dopřávat bez omezení. Dnes klasický chléb nahrazuje ten bezlepkový. Alergie změnila můj jídelníček. Máslo však naštěstí zůstává. Ale najít to opravdu vynikající byl oříšek. Ta v běžných marketech můj mlsný jazyk jen tak neuspokojí. Připadají mi až příliš tuhá, málo z nich cítím nasládlou lahodnost smetany. A tak jsem se vydala na menší průzkum specializovaných prodejen. A u jedné zůstala. La Formaggeria jest jméno mého nového svatostánku s tím nejlepším máslem, které jsem kdy ochutnala. Oceňuji, že máslo si vyrábí vlastní z vynikajícího českého mléka, na kterém se odráží delikátnost jarních kvetoucích luk a voňavého sena. Jetel, vojtěška i lipnice. V jeho chuti se zračí půvabná česká krajina. Kus země, který bych nevyměnila za žádný jiný. I díky La Formaggeria jsem zjistila, jak chutná má vlast. A že je to nenapodobitelná symfonie, kterou zakouším na patře!

Kateřina Šimková