M1A8651Zimní měsíce s nízkými teplotami vybízejí, aby se člověk zachumlal do peřiny, zatopil v krbu, zkrátka, aby si udržel teplo a komfort, jak jen to jde.

Kromě vlněné deky a plápolajících plamenů si může zimní pohodu přivolat i prostřednictvím horkých nápojů, kdy každý doušek pohladí smysly a přenese vás do pohody doma i na cestách.

Není latté jako latté, zkuste to s macou
Když se řekne latté vybavíte si kávový nápoj s mlékem a mléčnou pěnou. Při pohledu na dlouhou skleničku, v níž se teplé a lahodné latté podává, máte pocit, jako byste se přenesli do romantické kavárny v některém z italských městeček a vybaví se vám umění zpomalit. A víte, že přesně to si můžete plnými doušky užívat i bez kávového základu? Třeba se superpotravinou, jakou je maca neboli Řeřicha peruánská.

Tato rostlina, z níž se využívá především hlíza, je vzhledem podobná pastináku. Obsahuje široké spektrum tělu prospěšných látek: 7 z 8 esenciálních aminokyselin, vitaminy skupiny B, vitamin C, E, vápní, hořčík, fosfor, draslík, síru, sodík, železo a stopové prvky jako zinek, selen, mangan. Pro Inky byla maca posvátná a přisuzovali jí příznivý vliv na kondici. I dnes se obvykle užívá pro udržení zdraví, pro vytrvalost při fyzickém i duševním výkonu či podporu plodnosti a vitality. A mnohé vědecké studie potvrzují její přínos pro organismus.

Maca chutná nasládle, někomu připomíná dokonce slad. Proto se stala základem BIO Maca Choco Latté od Nupreme. V jeho složení vedle prášku z hlízy Řeřichy peruánské najdete lahodný kakaový prášek, kosový cukr a skořici. Kakao je surovina, která obsahuje nejen cenné flavonoidy, ale díky přítomnosti antokyanů, dokáže rovněž pozvednout náladu. Kokosový cukr se řadí mezi přírodní sladidla s nízkým glykemickým indexem. Skořice dodává nejen lákavé aroma, ale prohřívá, podporuje prokrvení i trávení. Dohromady tyto ingredience tvoří lahodnou kombinaci, která zaujme i gurmány.
V případě BIO Maca Choco Latté si navíc zamlsáte zdravě tak, abyste potěšili své tělo i duši. Doma, s přáteli, na cestách, v autě, na chalupě či na výletě. Příprava zabere jen chviličku, stačí přidat mléko nebo jeho rostlinnou alternativu. A za pár minut si můžete dopřát své hygge s hrníčkem plným voňavého BIO Maca Choco Latté. Pokud cestujete, tato dobrota s vámi může vyrazit za dobrodružstvím v termosce.

Kávovinová óda bez kofeinu pro biorytmus v harmonii
Káva sice stále vévodí žebříčkům teplých nápojů, ale pro odpolední siestu se příliš nehodí. Kofein totiž zvyšuje produkci stresového hormonu kortizolu v těle. Organismus jej odbourává i deset hodin. Tak si odpoledne dopřejte chvilku klidu raději s šálkem horkého Čekankového kaffe Nupreme z čekankového kořene, který vás příjemně naladí a prohřeje. S pár doušky tohoto instantního nápoje si užijete momenty relaxace bez ohledu na denní dobu, protože bude vždy v souladu s vašimi biorytmy. Večer se tak s lehkostí uložíte ke spánku, který osvěží vaše tělo i duši.

Čekankové kaffe od Nupreme Chutná téměř jako káva a má bohaté aroma, ve kterém můžete zachytit také karamelovou až nugátovou stopu. Cikorka podporuje trávení, díky močopudným vlastnostem pomáhá s odplavováním vyloučené žluči, je šetrná k citlivému žaludku, může být výborným doplňkem pro ty, kteří se snaží krotit hladinu cukru v krvi. To vše bez jediného miligramu kofeinu. Pražený kořen čekanky, který byl vypěstován a šetrně zpracován v České republice, tvoří 100 % Čekankového kaffe. Lokální surovina tak nenacestuje dlouhé tisíce kilometrů, než se dostane do vašeho šálku jako lahodný kávovinový elixír.

(tz)