Mandarin Oriental Prague káva s HavlemU příležitosti 34. výročí sametové revoluce nabízí hotel Mandarin Oriental, Prague hostům možnost poznat osobnost a myšlenky prvního postkomunistického prezidenta České republiky Václava Havla.

Během listopad hotel zve hosty na „kávu s Havlem“. Hosté hotelu Mandarin Oriental, Prague si mohou u ranní kávy nebo čaje přečíst výtisk vybraného Havlova literárního díla. Mají šanci se tak dozvědět více o Havlově při založení iniciativy Charta 77 a jeho filozofii, jež se zabývá polaritou mezi životem ve lži typickým pro autoritářské systémy vlády – a schopností jednotlivých občanů či skupin žít v pravdě – téma, které je dodnes aktuální.

Hotel Mandarin Oriental, Prague chce tak pomoci šířit Havlovo poselství o svobodě k mezinárodnímu publiku v době, kdy si Česká republika připomíná pád komunistického režimu v roce 1989.

Pro ještě autentičtější zážitek si mohou hosté svou kávu vypít na speciálním místě. V papírovém kelímku s pro Havla ikonickým symbolem červeného srdce si ji vychutnají na lavičce Václava Havla na pražském Maltézském náměstí, pouhou minutu chůze od vstupu do hotelu Mandarin Oriental, Prague.

Duarte Correia, generální ředitel hotelu Mandarin Oriental, Prague, říká: „Díky ‚kávě s Havlem‘ se naši hosté mohou ponořit do jeho filozofie a vize svobodné společnosti. Zároveň s tím se jim otevře možnost blíže pochopit současnost a minulost České republiky i širšího regionu. Budou však muset být opatrní: Havlova slova jsou tak poutavá, že by jim pití ranní ‚kávy s Havlem‘ mohlo klidně trvat celý den!“

Hotel Mandarin Oriental, Prague zve hosty na „kávu s Havlem“ a zároveň vzdává hold jeho životu a dílu citáty, jež budou během listopadu nenápadně rozmístěny v jeho prostorách. Cílem hotelu Mandarin Oriental, Prague je během letošního listopadu vzdělávat hotelové hosty a návštěvníky z celého světa o pokračujícím Havlově vlivu doma i v mezinárodní komunitě.

(tz)