Erik MeldikKoho by napadlo, že zklamání ze zlomených náušnic povede až k vybudování úspěšného businessu? Populární influencery Erika Meldika a jeho partnerku Dominiku Šťovíčkovou však přesně takový scénář vystihuje. Dnes jsou tomu dva roky, co na trh vstoupily pod značkou USHI ryze české, ručně vyráběné stříbrné náušnice. „Je to naše třetí dítě,“ říká Erik Meldik.

Od zklamání k businessu
Příběh značky USHI začal vlastně prostou otázkou: „Proč si nevyrobíš vlastní?“ Tak totiž reagoval Erik Meldik, když viděl, že se jeho zklamané partnerce Dominice rozpadly v rukou právě zakoupené náušnice. Dominika se jeho nápadu chytila a za dva týdny už měla v hlavě jasnou představu – o náušnicích i značce samotné. „Nadšení z nového nápadu se nás nepustilo, přestože trvalo celý rok, než jsme mohli se značkou vstoupit na trh,“ potvrzuje Dominika Šťovíčková, spoluzakladatelka české šperkařské značky USHI. „Bylo třeba vymyslet a zhotovit návrhy kolekcí, ty pak společně s designéry technicky zakreslit pro zlatníky, vytvořit eshop a vyřídit všechny potřebné náležitosti. Čekání ale stálo za to – první kolekce Kasiopea se vyprodala během prvních hodin od spuštění eshopu,“ vzpomíná s úsměvem.

České nápady, pečlivost a šikovnost
Přestože detaily kolem náušnic i značky se ladily v průběhu, o něčem bylo jasno od začátku – šperky budou ryze české. „Věděli jsme, že tahle cesta bude v mnoha ohledech náročnější, ale dávalo nám to smysl,“ vysvětluje Erik Meldik. „Od začátku jsme odmítli přesouvat výrobu například do Asie. Mnohem raději využijeme české nápady, pečlivost a šikovnost.“ Díky tomu může USHI spolupracovat se špičkami v oboru a dohlížet na celý proces výroby.

USHI jsou příběhem o odhodlání
Značka, která se zrodila z jednoho zklamání, tak už dnes nabízí na pět kolekci: Kasiopea, Máma a dcera, Selflove, Zvěrokruh a Dream. Originální designy, které navrhuje sama Dominika, pokrývají poptávku romantických, minimalistických i excentrických duší. „Není to však jen o náušnicích. Je to také o vzkazu, který jejich prostřednictvím chceme vyslat,“ vysvětluje Dominika. „Chceme ukázat, že pokud máte nápad a dost odvahy, můžete si plnit své sny. USHI jsou vlastně příběhem o silné vůli a odhodlání,“ uzavírá.

O USHI
Šperky značky USHI jsou česká rodinná firma, kterou v roce 2021 založili Dominika Šťovíčková (známá na sociálních sítích jako MamaDomisha) a populární český youtuber a influencer Erik Meldik. Značka se zaměřuje na tvorbu originálních stříbrných náušnic v nejvyšší kvalitě, které vyrábí přední čeští zlatníci. Jednotlivé modely náušnic pak navrhuje sama Dominika Šťovíčková. Nabídka všech kolekcí náušnic je dostupná na eshopu značky www.ushi.cz.


(tz)