chrome 29f8gZP3SPTuzemský lídr v prodeji erotických pomůcek, e-shop Růžový slon, navázal užší spolupráci s Centrem Paraple. Cílem vzájemné spolupráce je zlepšit celkovou kvalitu sexuálního a intimního života lidí s hendikepem.

Společnost Ruzovyslon.cz, která se v posledních letech stala lídrem na trhu v prodeji erotických pomůcek, zahájila spolupráci s Centrem Paraple, dlouhodobě se zaměřujícím na pomoc lidem ochrnutým po poškození míchy následkem úrazu nebo onemocnění. Smyslem spolupráce je zlepšit životní podmínky hendikepovaných v České republice, zejména v oblasti sexu a intimity.
„V rámci spolupráce chceme v první řadě detabuizovat téma sexuálního života hendikepovaných. Každý člověk, nezávisle na svém fyzickém hendikepu, má právo na plnohodnotný sexuální život včetně prožívání slasti. Chceme tak umožnit lidem s hendikepem vlastní sexuální prožitky a posunout kvalitu jejich intimního života na vyšší úroveň,“ uvedl Adam Durčák, majitel společnosti Ruzovyslon.cz, která v rámci projektu SexualniAsistence.cz pomáhá hendikepovaným objevovat sexualitu již řadu let.
„Otázky zaměřené na intimní život nám klienti pokládají velmi často, i právě proto nás oslovila možnost spolupráce s Růžovým slonem. Velmi se na ni těšíme, protože našim největším společným cílem je dozajista spokojený klient,“ řekl David Lukeš, ředitel Centra Paraple.
Vzájemná spolupráce Růžového slona a Centra Paraple se promítá do několika oblastí. „Vše začalo výběrem a popisem pomůcek prodávaných v e-shopu Ruzovyslon.cz vhodných i pro lidi se specifickým úchopem,“ vysvětlila Iva Hradilová, ergoterapeutka a specialistka na oblast sexuality v Centru Paraple s tím, že ambice spolupráce jsou však větší. „Chceme zapojit vybrané klienty do dlouhodobého testování pomůcek, dále pak pracovat na vývoji a výzkumu v oblasti sexuálních pomůcek. V neposlední řadě bychom chtěli spojit síly v edukaci nejen odborné veřejnosti, ale i v přímé podpoře řešení oblasti sexuality v našem centru,“ doplnila Hradilová.
Pomyslným vrcholem spolupráce by pak měl být vývoj speciálních erotických pomůcek přímo na míru hendikepovaným. „Při této činnosti bychom dostali prostor využít naše odborné znalosti o sexuálních pomůckách a aplikovat je při konstrukci a výrobě erotických pomůcek dle požadavků a potřeb hendikepovaných,“ uzavřel Adam Durčák.

(tz)