Zábavnou formou a s pomocí her se děti věnují anglickému jazyku i během prázdninových měsíců. Výuková centra Helen Doron English pořádají letní tábory po celém Česku, letos o prázdninách se jich zúčastní asi tisícovka dětí. Někdy se jedná o pobytové tábory (například stanový tábor přímo na břehu přehrady Slezská Harta), jindy o příměstské (například v ostravské zoologické zahradě).

Prázdninové tábory Helen Doron English probíhají velmi hravou formou, děti si na nich často neuvědomují, že se právě učí. Zároveň neztrácejí kontakt s angličtinou ani o prázdninách, což je pro jejich zdokonalování velmi důležité. „Principy osvojování jazyka jsou na táborech Helen Doron English stejné jako při běžné výuce v rámci školního roku. Děti pracují v maximálně osmičlenných skupinkách, hovoří se výhradně anglicky,“ říká Lucie Bechná, Centre Exams Manager pro Helen Doron English v České republice. 

Tábory jsou stejně jako výuka během školního roku zaměřené na písničky, pohybové aktivity nebo také na vaření a ochutnávání jídel. Náplň každého tábora a především prostředí, ve které se konají, jsou však odlišné.

Například tábor s tématem Cesta kolem světa pořádá od loňského roku náchodská pobočka Helen Doron English. „Každý den virtuálně zavítáme do jiné anglicky mluvící země. Děti při tom prožitkovou formou seznamujeme s tamní kulturou, sportem, oblečením, jídlem nebo zvířaty,“ uvádí Martina Pohanková z náchodského výukového centra Helen Doron English. Skupinky po osmi dětech si poté vyberou jednu z těchto zemí a nacvičí si scénku typickou pro zvolené místo. „V pátek odpoledne, kdy tábor končí, děti scénky s velkým úspěchem zahrají rodičům,“ poznamenává Martina Pohanková.

Na dalších pobytových táborech Helen Doron English se velmi dobře ujaly divadelní hry. Děti se učí ve volných chvílích texty, během dopolední výuky se seznamují s novou slovní zásobou a učí se porozumět textům písní. Ve volných chvílích pomáhají s přípravou kostýmů a tvorbou kulis.

Výuková část dne zabere na táborech Helen Doron English dvě až tři hodiny. Kromě toho se děti věnují běžným radovánkám, jak jsou koupání, hry či výlety. Výuku zajišťují výhradně vyškolení lektoři ze škol Helen Doron English. 

(tz)