MAST-PRO-DETI-2.jpgLéto je v plném proudu. Úmorné teploty se do nás opírají a pro alergiky je to doslova pohroma. Navíc, jestli neustále bojují s posmrkáváním a odřeným nosem. Co s tím? Řešením jsou i konopné produkty. Například od Carun Pharmacy.

Není nutné se spoléhat jen na léky nebo mastičky jako framykoin. Dnes jsou k dostání i účinné konopné masti. Jsou tak univerzální, že si s bolavým a odřeným nosem hravě poradí. Šetrné jsou i pro děti. Některé jsou pro ně již dnes specializované - s příjemným bambuckým máslem místo pojivé vazelíny.

„Na jakékoli projevy rýmy a odření nosu z důvodu častého smrkání bych doporučil konopnou mast. Dávejte ale pozor, aby obsahovala skutečný výtažek z konopí. Neublíží ani dítěti. Má protizánětlivé a hojivé účinky," radí Jiří Stabla, odborník na konopí z Carun Pharmacy a zakladatel sítě Konopných lékáren po celé ČR i v zahraničí.

Tajemství konopí? Částečně odhaleno

Účinné konopné masti totiž obsahují látky zvané cannabinoidy. Ty pomáhají pokožce. Zejména cannabidiol (CBD), který má i antibiotické účinky.

„Pomáhá při rýmě a bolestech v krku, a to tím způsobem, že napomáhá k uvolňování hlenu, pomůže při astmatických obtížích, jelikož uvolňuje dýchání. Rovněž zabírá na migrény, při bolestech hlavy," vyjmenovává Jiří Stabla z Carun Pharmacy.

Jak mast aplikovat

Jednoduše. Stačí natírat nos, odřenou oblast pod nosem, namasírovat krk a převázat šátkem. Při bolestech hlavy mastí natřít čelo a spánky. Za pár dní by měl být nos ve stavu, jako dříve.

Mast pomáhá i na všechny druhy oděrek, povrchní říznutí, zanícené póry při akné nebo na opary a mnoho dalších problémů.

Tipy do lékárničky

Konopná mast Carun s léčivým konopím
Univerzální konopná mast Carun je první registrovaný zdravotnický prostředek vyráběný v ČR. Obsah výtažku z konopí je hlavním prvkem, díky kterému může tato mast příznivě působit na širokou oblast kožních potíží, popraskaný nos nevyjímaje. Objem: 105 ml za 330 Kč. Pořídíte v síti Konopných lékáren nebo online. Více na www.carun.cz.

Konopná mast Carun Baby je skutečně pro děti

Konopná mast vhodná dokonce pro kojence. Základem masti je navíc bambucké máslo, díky němuž se mast rychleji vsákne do pokožky a je samo o sobě léčivé. Mast je vyvinutá pro ošetření citlivé dětské kůže s projevy ekzému či kožní alergie od prvního dne od narození. Pomůže i proti odřenému nosu a obsahuje výtažek konopí. Objem: 105 ml za 390 Kč. Pořídíte v síti konopných lékáren nebo online. Více na www.carun.cz.

O značce CARUN

CARUM PHARMACY s.r.o. je výhradně českou výrobní a obchodní společností, nabízející široký sortiment prověřených odborně připravených produktů z konopí, které firma prodává po celé EU. V současné době je firma jediným českým výrobcem, který vyrábí zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu. Společnost je vlastníkem nejznámějšího konopného portálu v ČR http://www.konopnyshop.cz. Carun je registrovanou značkou. Slogan firmy: „Znáte pravdu o konopí?".
Více informací získáte také na http://www.carun.cz nebo na http://www.konopnyshop.cz.

(tz)