image Koktejl_kefír a produkt.jpgK teplým letním dnům a dovoleným neodmyslitelně patří i osvěžující nápoje. Pokud hledáte netradiční inspiraci, pak kvalitní a velmi chutné drinky v podobě kefírů vyrábí Mlékárna Valašské Meziříčí, která patří mezi nejvýznamnější producenty v Česku. Dokládá to i poslední ocenění Mlékárenský výrobek roku 2015, který nedávno obdržela. Kefírové mléko se hodí nejen na dovolenou či k vodě, ale i do práce nebo jako zdravá letní svačinka pro celou rodinu.

„Kefírová mléka jsou u našich spotřebitelů velmi oblíbená a patří mezi naše nejprodávanější produkty," říká Zdeněk Bukovjan, Sales&Marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. "Jsme velmi rádi, že tyto produkty již mají své postavení na českém trhu a jejich obliba stále stoupá," dodává Zdeněk Bukovjan.
Kefírové mléko je vyráběno buď jako ochucené jahodové, višňové či meruňkové s obsahem tuku 0,8% nebo přírodní, které obsahuje 1,1% tuku. Výrobky se tak řadí k nízkotučným produktům, a tudíž jsou vhodné pro udržení zdravého životního stylu a štíhlé linie. Velkou výhodou je praktický uzavíratelný uzávěr, který umožňuje kefír zabalit i na cesty a kefír lze tak konzumovat během celého dne.

TIP na koktejl od Mlékárny Valašské Meziříčí:

Svěží mléčný drink

250 g měkkého tvarohu
500 ml Kefírového mléka nízkotučného z Mlékárny Valašské Meziříčí
4 balíčky vanilkového cukru
200 g čerstvých borůvek, jahod nebo jiného ovoce
150 ml smetany ke šlehání
1 vrchovatá lžička moučkového cukru
lístky máty na ozdobení

Postup:
Ovoce omyjeme pod tekoucí vodou, několik si odložíme pro konečné zdobení. Tvaroh, Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí, a vanilkový cukr vyšleháme do pěny a směs pak rozdělíme na poloviny.

Do jedné půlky vmícháme rozmixované ovoce. Smetanu a moučkový cukr vyšleháme do tuha. Druhou půlku bílého krému rozlijeme do vysokých sklenic a přilijeme krém s ovocem. Přiléváme opatrně po stěně sklenice, aby bylo vidět barevné rozhraní. Horní část koktejlu pak dozdobíme šlehačkou, ovocem a lístky máty.

Přejeme Vám dobrou dobrou chuť!

Mlékárna Valašské Meziříčí

Privatizací Beskydských mlékáren v roce 1992 vznikla Mlékárna Valašské Meziříčí. Současný výrobní program tvoří tyto výrobky: smetanové jogurty, polotučné ovocné jogurty, nízkotučné ovocné jogurty, kysané výrobky, BIO jogurty a čerstvé tekuté výrobky. Mlékárna Valašské Meziříčí se zařadila mezi významné výrobce kysaných mléčných výrobků České republiky. Zákazníci si je oblíbili především pro jejich vysokou kvalitu a lahodnou chuť. Prvotřídní kvalita výrobků je potvrzena nejen jejich stoupající oblibou, ale i získáním nejrůznějších ocenění. Za těmito úspěchy stojí především zaměstnanci společnosti, kteří ke kvalitě výrobků přispívají svým nadšením a obětavostí. Její výrobky jsou zastoupeny v celé síti obchodních řetězců i ostatních prodejen. Co se týče exportních aktivit, mlékárna se soustředí na slovenské trhy. Více informací o mlékárně naleznete na: www.mlekarna-valmez.cz.

(tz)