kelloggs-logo-cervene_m_JPG (1).jpgČokoládu snad milují všechny děti. Kvalitní čokoládu, která není plná nezdravých náhražek, ale děti většinou odmítají. Je na ně příliš hořká a to jejich chuťovým pohárkům zkrátka nechutná. Za zdravější variantu můžeme považovat čokoládové cereálie, které svým složením splňují požadavky výživových poradců.

Ti většinou doporučují cereálie, v nichž je kromě kvalitní čokolády nebo čokoládového prášku s vyšším podílem obsaženo i minimum soli a celá škála vitamínů. Mezi ně patří rýžové burizony Choco Krispies a křupavé Chocos od Kellogg´s, které jsou spolu s dalším sortimentem předního výrobce snídaňových cereálií Kellogg´s opět k dostání v Česku. Tyto snídaňové cereálie obsahují vitamíny a minerály jako jsou niacin, železo, vitamin B6, vitamin B2 (riboflavin), vitamin B1 (thiamin), kyselina listová, vitamin D a vitamin B12.

Na nich si děti nejen pochutnají, ale v denní dávce dostanou do těla i vitamíny potřebné ke zdravému vývoji dítěte. Navíc díky nim můžete děti motivovat v tom, aby pravidelně snídali. Snídaně má totiž tvořit 20 - 25 % celodenního příjmu energie a děti mají tendenci ji vynechávat. 

„Je prokázáno, že školáci, kteří pravidelně a zdravě snídají, snižují riziko vzniku obezity a navíc se při učení mnohem lépe soustředí. Snídaně může být vydatnější a v případě, že má správný poměr sacharidů, bílkovin a tuků, funguje jako hodnotný startér organizmu. Cereálie obecně patří mezi vhodnou snídani pro děti," uvedl RNDr. Pavel Suchánek z Institutu dietologie a výživy. 

(tz)