girl_snowflake_glue2.jpgVe výrobním závodě Kores v jihočeském Strmilově vznikají ekologické lepicí tyčinky pro celý svět již od roku 2008. Ročně jich zde linky vyrobí 10 milionů kusů. Tím, že se jméno značky stalo téměř synonymem názvu produktu, se může pochlubit málokterý výrobce. Za touto pozicí na trhu stojí zejména dlouhodobá práce na kvalitě a rozvoji produktu, který pak spotřebitele přesvědčí sám. V letošním roce firma Kores plánuje další investice do inovace výrobní linky lepicích tyčinek ve výši 15 mil. Kč.

O výrobě

Kores má v současnosti na světě dva výrobní závody - v Mexiku a v České republice ve Strmilově. U nás Kores nyní vyrábí lepicí tyčinky, korekční prostředky, razítkovací produkty a tekutá lepidla. Strmilovský závod vznikl v létě roku 1996 a zaměstnával tehdy 10 lidí. V současnosti ve strmilovském Koresu pracuje 98 zaměstnanců. Kores tak přispívá k zaměstnanosti v této lokalitě.

Tyčinky Kores lepí všechny druhy papíru, lepenku, fotografie, ale i korek. Vhodné jsou ale také na sklo, takže například vánoční výzdoba nebo příprava domácnosti na oslavu může být pro celou rodinu velkou zábavou. Tyčinky Kores obsahují jako důležitou přísadu glycerin, který zajišťuje jemné lepení a hladkou i čistou aplikaci. Proto se nemusíte bát rozmazaných žmolků všude kolem a zaneřádění celé pracovní plochy. Díky originálnímu patentu mají také inovovaný vysunovací mechanismus zajišťující maximální využití celého obsahu lepidla, jehož jiné tyčinky nemohou dosáhnout. Speciální vzduchotěsné víčko zajišťuje dokonalé uzavření, díky němuž lepidlo nevysychá. Tyčinky lze i s klidným svědomím nakoupit do zásoby, protože mají životnost minimálně tři roky. Pro výrobce je samozřejmostí, že tyčinky jsou šetrné k životnímu prostředí, neobsahují rozpouštědla, jsou netoxické a snadno vypratelné vodou. Rodiče se proto nemusejí obávat nechat s lepicí tyčinkou Kores pracovat ani své malé potomky. Perličkou a důkazem jemné šetrnosti lepicích tyčinek Kores je nevšední praxe profesionálních tanečnic a gymnastek, které si lepidlo aplikují na kůži, aby jim dres či trikot dokonale přilnul na tělo. Díky naprosto ekologickému lepidlu tak mohou získávat vyšší bodové hodnocení svých sestav.

Tajemstvím úspěchu lepicích tyčinek Kores ve Strmilově je bedlivá kontrola všech výrobních procesů. Kontroloři opatřují každý karton razítkem s datem dodávky a číslem kontrolního protokolu. U každé šarže je tedy evidentní, z jakých surovin je vyrobena. Při plnění je provozními váhami každou hodinu kontrolována hmotnost náplně s přesností na desetinu gramu. Celý provoz pak dvakrát za směnu revidují kontroloři. Montáž tubiček, jejich těsnost, průběh plnění, etiketování i balení jsou tedy pod pravidelným dohledem. Každá lepicí tyčinka má pod víčkem nejen datum doporučené spotřeby, ale i číslo šarže lepidla a osobní číslo pracovníka, který tyčinku vyrobil.

Nabídka tyčinek

Lepicí tyčinky Kores ale nejsou jen tradiční bílé barvy a v běžném obalu. Celou jejich řadu doplňují varianty mající všechny kvality klasické bílé tyčinky, ale přinášejí vždy ještě něco navíc. Lepicí tyčinky Kores Chameleon, jsou určené nejen dětem, ale i všem hravým a kreativním dospělým. Při jejich použití je díky fialové barvě lepidla zřetelné, kde je již naneseno a kde ne a umožňuje tak optickou kontrolu rozsahu lepení, po zaschnutí zcela zprůhlední. Děti také jistě nadchnou tyčinky s hravými obrázky Dráčků.

Ve výrobním závodě Kores v jihočeském Strmilově vznikají ekologické lepicí tyčinky pro celý svět již od roku 2008. Ročně jich zde linky vyrobí 10 milionů kusů. Tím, že se jméno značky stalo téměř synonymem názvu produktu, se může pochlubit málokterý výrobce. Za touto pozicí na trhu stojí zejména dlouhodobá práce na kvalitě a rozvoji produktu, který pak spotřebitele přesvědčí sám. V letošním roce firma Kores plánuje další investice do inovace výrobní linky lepicích tyčinek ve výši 15 mil. Kč.

 

(tz)