O efektivní využívání zelené energie, tedy energie získávané z obnovitelných přírodních zdrojů, se zajímá čím dál více spotřebitelů. Stále více domácností i firem přijímá odpovědnost za svoji spotřebu a uvědoměle si volí takové služby a zboží, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Také společnost dm se dlouhodobě snaží inspirovat zákazníky k zodpovědnému chování a jde proto i sama příkladem. Od ledna 2017 zásobuje zelenou energií firma Nano Energies s.r.o. i část prodejen dm.

Obnovitelné zdroje energie jsou naše budoucnost

Zelenou energii využívala donedávna pouze budova centrální správy společnosti dm v Českých Budějovicích. Od ledna letošního roku dodává společnost Nano Energies zelenou energii do více než poloviny prodejen dm v Česku. „Podpora obnovitelných zdrojů je pro nás velmi důležitá a odebírání zelené energie prodejnami, kde to podmínky umožňují, je tak dalším logickým krokem v naší cestě za lepším životním prostředím," uvádí Markéta Kajabová, vedoucí resortu expanze. „Tímto krokem chceme přispět ke snížení uhlíkové stopy společnosti dm," dodává.

dm začala u sebe

Příkladné působení je pro dm nedílnou součástí celé firemní filosofie. Dlouhodobým cílem společnosti je zejména posílit u zákazníků uvědomělé chování a nasměrovat je k větší zodpovědnosti vůči životnímu prostředí. V minulosti tak společnost dm zrušila bezplatné vydávání plastových sáčků. A to ještě dříve, než toto opatření vymezil zákon. Dlouhodobě se také věnuje osvětě v tématu třídění odpadů. V loňském roce získala dm unikátní ocenění za první firemní přírodní zahradu v Česku. Také nabídka sortimentu ekologických přípravků pro domácnost se i díky vysokému zájmu ze strany zákazníků stále rozrůstá.
„Jsme samozřejmě velmi rádi, když i partneři a dodavatelé společnosti dm, se kterými spolupracujeme, vnímají důležitost ochrany životního prostředí stejným způsobem jako my," uzavírá Markéta Kajabová.

O společnosti dm drogerie markt

dm drogerie markt s.r.o. v České republice zahájila činnost v roce 1992 jako 100% dceřiná společnost dm drogerie markt GmbH Rakousko. V roce 1993 otevřela svou první prodejnu v Českých Budějovicích. Společnost sídlí v Českých Budějovicích. Svých 221 prodejen zásobuje po celé České republice ze svého logistického centra v Jihlavě. Jednateli společnosti jsou Gerhard Fischer a Pavel Kadečka. Celkem v dm pracuje 2 715 spolupracovníků. V obchodním roce 2015/2016 vykázala dm v České republice obrat ve výši 7,849 mld. CZK a upevnila tak své postavení jedničky na trhu specializovaných drogerií. Na trh uvádí mimo jiné dm značky Balea, alverde přírodní kosmetika, babylove, DAS gesunde PLUS, Denkmit, SUNDANCE, Visiomax, dmBio či novinku trend IT UP.

(tz)