ALO_prsten_kontrast.jpgNejvětší české klenotnictví ALO diamonds prodalo unikátní investiční šperk za 12 milionů korun. Už po prvním měsíci od vyrobení se prodal zájemkyni, která si přála zůstat v anonymitě. Prsten z bílého zlata obsahuje vysoce kvalitní 5karátový bílý diamant, který je dále osázen menšími diamanty. Podle Alojze Ryšavého, klenotníka a majitele ALO diamonds v Česku výrazně roste zájem o investiční šperky. Prodeje investičních klenotů řádu několika milionů za kus se proto uskutečňují stále častější.

Výjimečný diamant v nápaditém moderním lůžku

Investiční prsten je kromě velmi kvalitního centrálního diamantu výjimečný i jeho usazením. Prsten disponuje moderním lůžkem, které umožňuje centrálnímu kameni ze spodní strany přijímat více světla. To spolu s precizním briliantovým brusem způsobuje, že 5karátový unikátní diamant má nadprůměrný jas a třpyt. „Zasazení takto výjimečně hodnotného diamantu je velmi pečlivá práce, kdy nesmí nastat ani jediná chyba. Naši klenotníci mají letité zkušenosti se zasazováním těch nejvzácnějších drahých kamenů, které se vyskytují na naší planetě, a představují tak špičku české šperkařské tradice," dodává Alojz Ryšavý.

Zájem o investiční šperky roste

Podle statistik ALO diamonds pořizuje šperk jako investici každý čtvrtý Čech, který kupuje klenoty. Zájem o rozšíření investičního portfolia o kvalitní hodnotné klenoty znatelně roste. Česko se tak vrací k prvorepublikové tradici. „Investiční šperky s diamanty jsou bezrizikovou dlouhodobou investicí. Cena velmi kvalitních větších bílých leštěných diamantů v dolarech za posledních 10 let vyskočila o necelých 70 %. Investiční klenoty jsou jistotou pro ekonomickým krizím. Výrazný nárůst prodejů hlásila např. řecká klenotnictví po medializaci závažných problémů řecké ekonomiky i britská klenotnictví po oznámení výsledků hlasování o brexitu," uvádí Alojz Ryšavý a dodává: „Protože zájem českých investorů o hodnotné šperky roste, začali jsme do nich zasazovat i velmi vzácné barevné diamanty. Stali jsme se tak prvním českým klenotnictvím, které ohlásilo zasazení extrémně vzácného růžového diamantu do českého šperku.

(tz)