JanaSSeriál o našich trablích a východiscích 5. díl

Vážené a milé čtenářky, ale také čtenáři, jistě jste si všimli, že na tomto místě jednou za dva měsíce přinášíme článek o tom, jak dát do pořádku vlastní kondici, jak se cítit lépe, jak pomocí zkušeností a poznatků napravit, co je třeba, když jsme například pod velkým tlakem, unavení, vyhořelí, neschopni normálně fungovat. Většina z nás taková období v životě zažíváme již skoro běžně a většina z nás ví, že v takových případech je potřeba něco se sebou udělat. Není nad dobrou radu. Pátý díl seriálu máte právě před sebou. Ty předchozí si můžete nalistovat na www.madambusiness.cz v příslušném vydání v PDF, a to lednovém, březnovém, květnovém a červencovém, vždy na straně 19. Řešte včas vše, co vás vyčerpává, co vám nedá spát, čím se trápíte. A kdy začít se změnou? Hned! Průvodcem je Jana Spitzkopfová.

Jitce, spisovatelce románů pro ženy, v poslední době docházejí nápady na to, o čem by měla ještě psát. A když už nějaký nápad dostane, musí se do psaní, které ji dříve tolik bavilo, nutit. Ráda by do své tvorby vrátila radost a pocit naplnění z dobře odvedené práce, které se projeví formou viditelných výsledků.

A proto mě oslovila s žádostí o terapii Access Bars, jejíž mantrou je: Vše v životě ke mně přichází s lehkostí, radostí a slávou, kde sláva je bujarý projev a hojnost života. Jitka má pocit, že se jí právě s pomocí terapie Access Bars otevře nový prostor ke tvoření a pomůže jí otevřít cestu k nalezení zdroje inspirace.

Účelem Accessu je vytvořit jinou realitu jako větší spektrum voleb a možností tak, abychom v životě prospívali, a přitom byli posilováni tím, co víme. Dále, abychom si uvědomili, čeho jsme si vědomi a stali se šťastnými a byli šťastnými. Access je přístup k vědomí, jež zahrnuje vše bez jakýchkoli soudů. Je to ochota a schopnost žít vědomý život a současně se otevírat novým možnostem a volbám jednoduše tím, že si to dovolíme.

Právě tím, že si dovolíme uvědomit si všechny oblasti života, kde se přizpůsobujeme a souhlasíme, např. pro klid v rodině, nebo odporujeme, reagujeme na postoje, pohledy, myšlenky, pocity, emoce, přesvědčení, hodnocení, závěry a úvahy, což nám nejen bere životní energii, ale i ztrácíme chuť vůbec tvořit. Natož aby nám tvoření přinášelo radost.

Po úvodním povídání si Jitka nastavila záměr terapie a tím bylo odstranění všech překážek, které jí brání ve tvoření s lehkostí a v radosti. Následně se pohodlně uvelebila na polohovacím křesle s polštářkem pod hlavou a přikrytá dekou pro případ, že by jí byla zima. Když se totiž rozproudí energie tělem, lidé mohou cítit jemné mrazení po těle.

Terapie začíná přitáhnutím energie tak, aby volně skrze tělo terapeuta pronikala i skrze tělo klienta ve smyčce. Jitka je citlivá a silně vnímala, jak se jí energie příjemně rozproudila tělem, a mohla v klidu odpočívat. Dá se říct, že se po terapii bude v nejhorším případě cítit jako po skvělé masáži, a v nejlepším případě se jí může změnit celý život.

Nyní jsem postupně lehkými doteky bodů ve dvaceti dvou kombinacích na Jitčině hlavě spouštěla specifickou výměnu energie, např. peníze, kreativita, kontrola, naděje a sny, léčení, smutek a radost a komunikace. Jednotlivé kombinace se spouští za pomocí čistícího prohlášení a případné blokády energie v mozku se postupně odstraní. Tím se v těle obnoví proudění energie v těch drahách, které odpovídají té které kombinaci bodů na hlavě.

V průběhu terapie, která trvala něco přes jednu hodinu, se ještě objevily blokace a jiné elementy, které nám narušovaly průtok energie těly, a to když jsem vnímala na jedné straně Jitčiny hlavy silnější energii než na druhé. U Jitky jsem odstraňovala blokace a aktivovala průtok energie několikrát. Tím jsem jí pomohla k harmonickému proudění energie jejím tělem, což vedlo ke zvýšení účinku celé terapie.

Odpojením se od léčivé energie terapie končí. Jitka se cítila odpočatě, vyrovnaně a klidně, byla příjemně uvolněná a cítila lehkost. Ještě chvíli si poležela na lehátku a užívala si přítomného okamžiku. Sdělila mi, že se během terapie cítila příjemně, užívala si to a vnímala, že je o ni pěkně postaráno.

Na závěr jsem Jitce doporučila, stejně jako doporučuji všem svým klientům, absolvovat terapii Access Bars třikrát až pětkrát, nejlépe v týdenním režimu pro upevnění účinků a trvalou restrukturalizaci těla. Také je možné střídání s terapií Access Facelift, na který se Jitka už také těší.

Jana Spitzkopfová
www.zivotsdusitefeso.cz
(pokračování seriálu v listopadovém vydání Madam Business)