Červen

nh_car_200_200 Zjistila jsem, že po zimě ve voze pořádně nefunguje klimatizace. Nevím, jak ji správně udržovat, aby dokázala uchladit celý prostor i ve velkých vedrech a kdo mi nejlépe pomůže s opravou.

nhcar_2015-06_4516 Výhodu klimatizace není třeba zdůrazňovat. Málokdo však ví, že je zapotřebí ji pravidelně udržovat a to jak po funkční stránce, tak i její zdravotní nezávadnost, a to nejlépe dvakrát ročně.
Pokud totiž dojde k poklesu tlaku chladícího plynu v okruhu chlazení, tak klimatizace přestává plnit svou funkci. Jako prevence je také zapotřebí i v zimních měsících zapnout klimatizaci na několik minut. V systému je totiž i malé množství oleje, který promazává součásti kompresoru a tím zamezuje úniku chladiva. Dále je zapotřebí zkontrolovat a případně vyměnit prachový/pylový filtr. V něm se totiž mohou vlivem vlhkosti udržovat plísně a bakterie. Následně se do celého ventilačního systému nastříká desinfekční přípravek a nechá se několik minut působit. Tuto službu samozřejmě nabízíme v našich autoservisech NH Car v Praze na Strahově, na Černém Mostě a Čestlicích, kde máme vyškolené pracovníky, kteří vám klimatizaci prohlédnou, zkontrolují, jestli celý chladící okruh těsní a případně doplní chybějící náplň, vydesinfikují a vymění i pylový filtr.