indianska vejce.jpgHledáte unikátní, zdravé a zároveň dostupné potraviny, které prospějí organizmu a přinesou životu tu nejlepší možnou přidanou hodnotu? Jednoho z producentů takových potravin na našich stránkách vídáte poměrně často. Je jím OVUS – podnik živočišné výroby, spol. s r. o.S farmami OVUS a celou jejich produkcí se dobře můžete seznámit také prostřednictvím webových stránek www.ovus.cz. Nejen že vás naladí příjemným designem, ale navedou vás k informacím o pestré paletě vajíček, jimiž zásobují jak obchodní řetězce, tak maloobchod. Zakoupit si je můžete i před sídlem firmy ve stánku. Vejce to nejsou ledajaká, a každého, kdo je ještě nepoznal, zaujme bledě modrá, nazelenalá či temně hnědá skořápka, jejichž výživová hodnota je pro lidské tělo více než atraktivní. Jsou to vajíčka s příběhem, o nich jsme ale již mnohokrát psali. Samozřejmě jsou k dostání i čistě bílá vejce, která se postupně stávají na trhu spíše raritou, ale také klasická béžová, pro pečení nejlépe se hodí vejce Moravia.

Vizitkou nápadů a zajímavého marketingu je jejich konečná nabídka spotřebiteli v rozmanitých baleních, avšak i řada ocenění, která OVUS již nasbíral. Vizionářské nápady vynikající manažerské práce a zkušeností v oblasti živočišné produkce a následného zužitkování všeho, co s výrobou souvisí, jsou jen důkazem prastaré pravdy: vše souvisí se vším.

 

Na webu se dočtete i řadu zajímavosti o vejcích, jejich vlastnostech a nekonečných možnostech využití ve výživě. Naleznete tam zprávy ze života farmy, rozhovory o úspěších v rozličných soutěžích, ať už jsou zaměřené na manažerské dovednosti, nebo klíčový prvek, kterým je u vajíček chuť. A protože není vejce jako vejce, doporučujeme zavítat na webu i do rubriky recepty, v níž vám autoři doporučí pro příslušný pokrm i správné vajíčko, dají vám řadu tipů, jak jednotlivé návody modifikovat, pokud například trpíte alergií na pšenici, nebo si přejete odlehčenou verzi třeba lívanců. Mimo to OVUS pro zájemce několikrát ročně připravuje newsletter obohacený o ty nejzásadnější informace.

Kateřina Šimková