SS16_48_1398czk.jpgÚnor je sice v plném proudu, ale kolekce pro jaro a léto od C&A už je na světě. Měla jsem možnost se na ni zblízka podívat v kouzelném Spa hotelu Boscolo Prague v našem hlavním městě. Nejspíš by vás zajímalo, jaká je, čím se liší. Sousloví, které vystihuje její charakter, je „návrat k přírodě“.

Odráží se v každém detailu. Střihy jsou splývavé, lichotí postavě. Dlouhé vesty, kabátky s vázačkou, overaly, tuniky, blejzry i šaty. Převládají neutrální barvy a zemité odstíny doplněné o špetku koření – skořicovou, čokoládovou nebo kardamonově zelenou. Celou plejádu zdánlivě skromných barev kolekce Journey dotvářejí doplňky odvážnější, například kabelky se zvířecími potisky. Bílé, modravé a hluboké zelenkavé tóny bychom našli bez větší námahy v linii Oceanic. Šaty, topy i sukně se vzorem v barvách moří, ať už při březích Turecka, Tahiti, nebo třeba Maroka, doplňují blejzry v bílé a metalické kabelky, s nimiž perfektně souzní atmosféra nekonečných blýskavých hlubin záhadných vod. Oslovuje-li vás ale spíše bohémský styl s nádechem orientu, pak se nechte zlákat linií Travel. Tuniky či harémové kalhoty v postavě podtrhujícím střihu s klasickým sedem jsou základem, pokud toužíte po pohodlí. Originální šmrnc outfitu dodají sandálky na vysokém podpatku, bundičky z imitace hladké i velurové kůže a šátky ve žluté nebo třeba červeno-oranžové.

Denim je i letos jedním z ústředních materiálů. Designéři mu ale tentokrát věnovali zvláštní péči, jde-li o střihy. Superskiny jsou pro letošní léto až příliš na tělo. V kolekci pro teplejší část roku 2016 dali přednost volnějším typům jako flare, boyfriend, palazzo. Nemizí však ani od loňska velice populární střih skinny v délce nad kotníčky. Denim ale není určený pouze jako kalhotový materiál. V kolekci We love denim se přesvědčíte, že si své místo v šatníku najdou i halenky z tohoto typicky modravého materiálu.

Tajemným vrcholem celého představení se stalo prádlo. Dominuje krajka a satén, které v růžovém, šedivém, taupe či modrém provedení vyzdvihnou eleganci a vkus každé ženy. Jedno plus je jasné – v jejich společnosti vypadá pokožka pěstěnější. Mnohé z vás jistě potěší, že se oděvní řetězec C & A více obrací k přírodním materiálům jako biobavlna a len, nebo více využívá vzdušnou, chladivou viskózu.

Kateřina Šimková