ING_17215_09406_rev.jpgŘada zaměstnavatelů si uvědomuje, že káva dokáže na pracovišti navodit pozitivní, přátelskou a tvůrčí atmosféru. Dobrá káva znamená nejen dobrý začátek nového pracovního dne, ale také dobrý začátek úspěšného obchodního jednání.

Alespoň jeden šálek kávy je běžnou součástí našeho každodenního rituálu. Podle některých údajů se každou vteřinu vypije na světě více než 26 000 šálků kávy. Příčinou vysoké obliby tohoto aromatického nápoje je především potřeba vpravit do těla kofein, který jako stimulant aktivizuje činnost mozku, dokáže využít energetických zásob těla, a tím zvýšit efektivitu a pracovní činnost. Káva je ideální povzbuzující nápoj, který nám dodá nejen energii, ale také novou inspiraci a nápady. Během obchodních schůzek a brainstormingů vznikají právě nad šálkem kávy ty nejlepší myšlenky. Dobrá káva je pro mnohé zaměstnance zajímavým benefitem a zaměstnavatel se navíc odliší od konkurence tím, že svým obchodním partnerům nabídne šálek správně připravené kávy, na které si opravdu pochutnají.

Instantní káva, káva z automatu i filtrovaná káva jsou na ústupu a firmy nyní více než v minulosti investují do koupě kávovarů a kvalitní zrnkové či mleté kávy. V mnohých kancelářích tak lze okusit lepší kávu než v některých restauračních zařízeních. Těm, kteří si na kvalitní a dobré kávě rádi pochutnají i na pracovišti a zároveň nechtějí investovat vysoké částky do profesionální technologie, nabízejí kávové společnosti mnoho řešení. Například přední dodavatel italské kávy pro gastronomii a maloobchodní síť společnost Segafredo Zanetti umožňuje bezplatné zapůjčení profesionálních automatických espresso kávovarů, jejichž součástí je i počáteční proškolení a následný pravidelný servis. V nabídce má několik druhů zrnkové kávy, kávu v kapslích, kávu bez kofeinu a široký sortiment čajů a dalšího doplňkového zboží. Hlavní výhodou tohoto systému je, že firmám tak odpadají starosti související s dodávkou kávy a se servisem kávovaru.         

(red)

www.kavadokancelare.cz