INCA_COLLAGEN_I_63769 RT 1.jpgMoc se mi tomu nechtělo věřit. Že by se na českém trhu objevil tak úžasný preparát, po kterém zatouží každá žena? Dáma v nejlepších letech plná jiskřivé energie stejně jako slečna s celulitidou? Babička, tchyně, kamarádka, modelka, tenistka i prodavačka? Ale když o něm mám psát, zkusím ho také. Byla jsem zvědavá. A začala jsem, jeden zlatavý sáček denně do sklenice vody. Zamíchat a vypít. Asi po pěti dnech jsem se podívala na své věku odpovídající žíly na lýtkách. Že by to byl výsledek pojídání listové zeleniny, úbytku váhy a afirmací? A zrovna v době, kdy jsem začínala testovat Inca Collagen? Těžko říci. Faktem však zůstává, že jen tak něčemu neuvěřím a jen tak něco neochutnám…

A tak jsem si osvěžila znalosti a pátrala po dalších informacích. Co je vlastně kolagen? Základní stavební bílkovina naší pokožky. Působí jako opora a výplň, která ji dokáže zpevnit a doslova „vyžehlit“ zevnitř. Třeba prostřednictvím rozpustného prášku Inca Collagen. Ten totiž obsahuje mořský bioaktivní kolagen, který je nejpodobnější tomu lidskému, proto ho naše tělo nejlépe vstřebá, navíc se rozpouští ve vodě, takže zároveň dbáme o pitný režim. Měsíční kúra Inca Collagenu obsahuje 30 sáčků s 3 gramy čisté bílkoviny, což je doporučená denní dávka. Chybí-li pokožce kolagen, ztrácí svou pružnost, stává se tenčí a není schopná tyto nerovnosti pod povrchem zakrýt, proto je například celulitida viditelnější. Inca Collagen se vyrábí speciálními technologiemi z mořských ryb, díky kterým je zachována jeho biologická hodnota, proto se nazývá „živý“ kolagen a naše tělo ho nejlépe zpracuje.
Zvýšení hladiny kolagenu nám pak pomůže zlepšit kvalitu pojivové tkáně, zpevnit hluboké vrstvy kůže, a tím ji krásně vypnout. Kolagen má také omlazující účinky, zvyšuje elasticitu pokožky, čímž pomáhá snižovat její vrásnění a intenzivně hydratuje. Inca Collagen zároveň stimuluje produkci vlastního kolagenu.
Kvalitu a oblibu tohoto kolagenu potvrzuje také fakt, že se přípravek stal jedním ze 7 Top produktů v rámci kategorie kolagenů prestižní, světově uznávané testovací agentury Vergleich.org. A to je nepopiratelný úspěch. Stejně jako stav mých křečových žil. Pohádka? Skutečnost? Jednatelky firmy INCA agency s.r.o. Romany
Ljubasové jsem se ptala dál:

V roce 2015 jste začala vyrábět něco, co lidé potřebují a co jim dělá dobře. To však jako myšlenka ještě nic neznamená. K rozjezdu podnikání jsou potřeba také peníze. Jak jste pojala tuto stránku věci?

Kapitál je nezbytný. Od roku 1999 jsem řešila lidem nároky na náhradu škody, později se specializací na škody na zdraví. Časem, od roku 2011, jsem se osamostatnila rozvodem. Doslova z nuly na sto jsem se dostala za čtyři roky samostatného podnikání. Našetřené peníze jsem chtěla konzervativně a poprvé v životě investovat. A místo koupě bytu na pronájem jsem vložila peníze do snu jménem Inca Collagen. Jako jediný investor jsem zahájila cestu za snem o modro-zlaté zeměkouli.

Na trhu se tedy objevil Inca Colagen a velice brzy byl k dostání v lékárnách i v e-shopech. Musela jste tvrdě vyjednávat o zalistování, nebo jste měla svým způsobem štěstí?


Měla jsem tvrdé štěstí. Tedy aspoň od každého kousek. Lidé mi důvěřují – jsem chválabohu nejen „bláznivá“, ale také důvěryhodná. Nejdříve jsme s mým týmem dveře od dveří zalistovávali první kadeřnice, kosmetičky a fitka, poté první lékárnu, poté malý řetězec lékáren. Slíbili jsme sami sobě, že v lékárnách prorazíme a všechno všem vysvětlíme. Velkoobchod lékáren Phoenix nám dal zkušební příležitost a my to dokázali. Máme přes tisíc prodejních míst i bez lékáren. A šlapeme cestičky v lékárenském světě. Dnes je náš produkt k dostání v soukromých lékárnách, ale i BENU, dermocentrech Dr. Maxe, Pilulce a mnoha jiných.

Důležitou kapitolku ve vašem příběhu tvoří setkání se zástupcem jedné farmaceutické firmy. Jak to bylo?


Osudové setkání. Měla jsem z prvního projektu partnera – pneuservis. Ten mi ročně dával vitaminy na Vánoce, nějak mě to osvítilo a položila jsem otázku: Proč vitaminy? A on že: „Brácha to vyrábí.“ Já mu řekla: „Prosím, domluv mi schůzku na deset minut.“ A on že ne. Já stála skoro na hlavě. A když mi jeho bratr zavolal a řekl: „Nevím, kdo jste a co chcete, ale budu projíždět Bratislavou, tak buďte tam a tam,“ tak to byl zázrak. Devět minut jsem tu svou řeč kazila, ale nakonec se chytl za hlavu a řekl, že to zkusíme. A pak už to byl let raketou.

Vyrábí se váš kolagen v České republice?

Ano i ne. Je to český výrobek, ale částečně je vyroben v přímořském státě EU.

Distribuce probíhá i na zahraniční trhy a o Inca Collagen je velký zájem. Jak jste toho docílila?

Česko a Slovensko jsou pro mě stále jedna republika. První distribuční zahraniční partner je Chorvatsko. Ostatní země jsem začala zkoušet přes Amazon (Anglie, Německo). S oblibou a zájmem se odměnilo pohraničí Rakouska. České služby (kadeřnictví, kosmetika, tatéři) nás poslaly dál. Sem tam nás někdo vezl rodině a přátelům ven. Třeba i do Austrálie, USA, ale i do Norska, Švédska apod. A pak začaly sondy různých zájemců. Teď už jsme doma obstáli a pro zahraničí si vybíráme. Snad budeme mít šťastnou ruku. Zatím jsme na začátku, ale globálně. Počkejme za rok.

Využívala jste například internetovou reklamu ke zvýšení známosti a zájmu o produkt?

Ano. Nejdřív jen facebook, web a instagram, pak první placená slova a kampaně. Nedávno jsme přes výběrové řízení najali PR agenturu Privilege PR. Teď už reklamu zbožňuju, hlavně bílý marketing – tedy informovat a sdílet, ale nelhat. Mám nový vlastní web www.romanaljubasova.com a baví mě to.

Z podnikání jste už zkušenosti měla, přesto: musela jste asi i v tomto případě projít byrokracií, která zdržuje a obtěžuje. Zvládla jste vše?

Já mám jeden jednosložkový produkt Inca Collagen. Pomáhali mně zkušení pro CZ a SK, to moc neskřípalo. Ale ochranné známky a registrace ve světě to je alchymie, chcete-li byrokracie. Avšak není kam spěchat, krok za krokem to všechno vyřídíme. Dobře! Všechno bych chtěla hned, nejdřív teď hned. S pokorou se učím být trpělivá.

A jak se vám podniká dnes? Čím se liší starosti současné od těch, které vás provázely zpočátku?

Inca Collagen je můj druhý podnikatelský projekt. Jsem jako maminka dvou dětí, u prvního se bojíte a jste na pozoru, vše je poprvé, odřená kolena i neštovice. S Inca Collagenem se cítím jistější. Vím, že krátkodobý neúspěch je jen krokem a že neštovice prostě přijdou, ale že i odejdou. Hlavně neusnout na vavřínech. Na to ale nemám ani čas, ani genetiku. Jsem duracelka a miluji svoji práci. Nejsem sama, mám svůj tým.

Co zákazníci na výrobku nejvíce oceňují?


Asi každý něco jiného. Můj bratr dnes u mě reklamoval dlouhé nehty! Začaly mu po užívání našeho produktu rychleji růst. Prostě miluji to, že se projeví i tam, kde to nečekáte. Že je výrobek transparentní. A co to je? Zeptejte se jich. Zákazníci jsou loajální a to znamená, že to děláme dobře. Já chci tvořit potřebnou, oblíbenou a světovou značku Inca Collagen. Musí tedy prospívat lidem.

Mohl by kolagen pomoci i při předcházení arteroskleróze, mohl by se využívat v boji proti křečovým žilám?


Nejen žíly, ale i všechny cévy jsou tvořeny i kolagenem. Příroda nás časem začne redukovat. Jako když pustíme pecky (děti), tak je naplněn koloběh života. Příroda to dělá snížením kolagenu i v cévách. A dodáním kolagenu se to kompenzuje. Péči o sebe si tedy zasloužíte. Více času i mládí pro žíly. Inca Colagen dělá žilám moc dobře.

Zkoušela jste navázat spolupráci se zdravotními pojišťovnami, lékaři či domovy pro seniory? Nebo ho prosadit do povědomí lidí i pomocí věrnostních programů?


Zdravotní pojišťovny zatím ne. Lékaře postupně ano. Kožní lékaři, chirurgové, estetičtí chirurgové, ale i ostatní specializace nás začínají vnímat. Občas se jim zlepší pacient a chtějí vědět proč. Pomalu a jistě s ním hledáme cestu k dalším pacientům. Nejlepší je lékař, který Inca Collagen užívá. Seniory sem tam obdarováváme. Zaměřuji se spíše na výchovu mezigenerací. Když babičce produkt daruje vnučka a ona se pak cítí lépe, nebojí se ceny a ví, že je správné si ho z důchodu pořídit. Seniory je jednoduché přesvědčit – a to já prostě nemohu. Darovat ano, ale kampaně ne. Prostě vychováváme střední generaci a ta to pošle dál. Věrnostní programy máme. Patří do něj každý, po prvním nákupu, jako poděkování za důvěru. Nyní jsme v soutěži místo prvních třech odměnili rovnou všech 22 správných odpovědí. Prostě jsem musela. Mám úctu ke svým klientům a radost z toho, že se o nás zajímají.

Asi by kolagen měly užívat i ženy z businessu, které denně tráví hodiny na vysokých podpatcích a ničí si klouby (za krásu se platí)...

Ano. Zabijákem zdraví a krásy je shon a stres. Lodičky jsou fajn, když hlava a žaludek nestrádají. Umíme se nosit jako femme fatale. Ale jen kolagen nestačí. Pokud ženy v businessu chtějí udržet své já zdravé a šťastné (strava, spánek, rodina, finance, osobní já), pak náš Inca Collagen bude perfektním parťákem pro unavené nohy z lodiček. Taky pro nehty, vlasy, pigment i celulitidu. Ano Inca Collagen je životní styl. Vystresovaný pesimista jej nekoupí. Přeji si šťastné a zdravé ženy nejen v businessu, které nás poznají a ocení.

ptala se Eva Brixi

www.incacollagen.cz