S¦îkoda Auto.jpgŠkoda Auto patří k nejúspěšnějším a nejrespektovanějším společnostem v ČR. Nejen pro výrobní a ekonomické výsledky, ale i díky velmi dobré zaměstnanecké politice. Od Ing. Šárky Goldbachové, specialistky provozu zdravotních služeb v mladoboleslavské společnosti, jsme
chtěli vědět víc.

Jak se starají ve škodovce o zdraví svých zaměstnanců?

Máme stanovenou politiku ochrany zdraví pracovníků. Jde o jeden z programů, které společnost tvoří se svými sociálními partnery, s odbory. Konkrétně nabízíme zaměstnancům rozmanité aktivity. Patří k nim například různé rehabilitační projekty. Stanovujeme také pravidelně Dny zdraví, kdy přímo na pracovištích mají lidé možnost využít prevence, ať to jsou základní screeningová vyšetření zaměřená na odhalení civilizačních onemocnění, či jiná.

Je o ně zájem?

Určitě, o Dny zdraví je zájem velký. Asi i proto, že probíhají přímo na pracovišti. Preventivní rehabilitační programy jsou rovněž oblíbené. Pořádáme několik kurzů cvičení, například jógu, dynamickou stabilitu páteře, těhotným ženám nabízíme gravicvičení. Nejvíce žádány jsou rekondiční lázeňské pobyty, které mohou zaměstnanci čerpat každý rok.

Má Škoda Auto vlastní ozdravné zařízení?

Ne, nemá. Naše společnost ho zajišťuje ve spolupráci s odbory. Zaměstnanci ve smluvních zařízeních
absolvují jedno až dvoutýdenní rekondiční pobyt. Škoda Auto tento program dotuje, proto mohou být lázně nabízeny zaměstnancům za zvýhodněných finančních podmínek.

O co se opírá váš systém zdravotní a preventivní péče?

Základní myšlenku tvoří přesvědčení, že firma může být zdravá a spokojená, jen pokud budou stejně zdraví a spokojení její zaměstnanci. Pouze v takovém případě může podávat takové výkony, jaké podává.

(tz)