cisteni.jpgKosmetická péče je vesměs obyčejná věc denní spotřeby. Alespoň tak by se mohla na první pohled tato součást denní rutiny snad každé ženy jevit. Jenže málokdo už si uvědomuje, že právě takový pečující rituál je vlastně jedním z nejintimnějších zážitků. Zkuste si představit, jak vám někdo zcela cizí odličuje pleť, očišťuje ji od make-upu, ošetřuje tonikem, nanáší oblíbené sérum na dekolt, krk a tvář, masíruje pleť při aplikaci krému a vklepává přípravek určený k péči o oční okolí. Poté vás češe, vpracovává vlasové tonikum či olej. Jak vypadá obraz, který se vám v mysli vybavil? Vidíte sebe sama, jak obstaráváte všechny tyto pečující kroky?Je vám příjemné v této roli vidět někoho jiného?


diagnostika_1000

Když jsem se žen na tuto otázku ptala, dostávala se mi v 96 % stejná odpověď. Kosmetické ošetření je pro ně pravdu intimním zážitkem. Dívají se na sebe, aniž by musely cokoli skrývat. Hladí se po tváři a dotykem si věnují tolik pozornosti, kolik jen dokáží, aby nejen povzbudily svůj půvab, ale především proto, aby si věnovaly alespoň tu krátkou chvilku, kdy jsou samy se sebou a přímo hmotně tento okamžik mohou vnímat prostřednictvím péče.

Ve chvíli, kdy by se měly svěřit do rukou někomu dalšímu, pociťují na jednu stranu radost, na stranu druhou osetreni-titulka_1000 ale touží po profesionalitě, lidském přístupu, vysoké kvalitě, odbornosti a především lidskosti. Skutečně se dokáží uvolnit až ve chvílích, kdy pociťují k těm, do jejichž rukou se svěřují, důvěru. Je totiž základním kamenem dlouhodobého vztahu. I toho k půvabu. Vnějšímu i vnitřnímu.

Sama jsem před časem salónní ošetření podstoupila. A s ženami, jichž jsem se za účelem sepsání tohoto článku ptala na nemalé penzum otázek, musím dát jednoznačně za pravdu. Bez důvěry si zkrátka kosmetické a relaxační ošetření neužijete, nedokážete se uvolnit a dobře naladit. O to více se musím radovat, že v rukou Blanky Chmelíkové z Kosmetického studia GERnétic jsem se cítila naprosto báječně, jako kdyby se o mne starala dobrá přítelkyně, která mne zná téměř od školních let. Celý příběh jsem pro vás vylíčila v tomto článku.

Kateřina