Avicenum-FINE-produkt.jpgKřečovými žilami je v současnosti postihován stále větší počet osob. Tento problém postihuje ve vyspělých evropských zemích 40 % žen a 20 % mužů. Potíže se objevují u stále mladších pacientů a skupina osob trpících problémem žilní nedostatečnosti se rozšiřuje. Pojem křečové žíly se tak v poslední době skloňuje ve všech pádech.

Používání zdravotních kompresivních punčoch je jednou z nejdůležitějších metod léčby křečových žil. Síla komprese se liší dle stadia postižení žil pacienta. Rozsah kompresivní léčby je široký, od podpůrné preventivní komprese, přes výrobky 1. kompresní třídy při žilní nedostatečnosti v počátečních stadiích, 2. kompresní třída je použita při pokročilejším stadiu onemocnění žil až po 3. kompresní třídu u závažnějších stavů křečových žil.

V letním období se vlivem tepla obtíže všech pacientů s křečovými žilami prohlubují. Pacienti, kteří se léčí 2. kompresní třídou, často přistupují ke kompromisu a pro letní období volí zdravotní punčochy 1. kompresní třídy. Důvodů je hned několik - punčochy 1. kompresní třídy jsou zpravidla tenčí, lehčí a vzdušnější a to je pacientům samozřejmě v horkých dnech příjemnější. Ale volba lehčí komprese vhodné řešení není, dokonce může být i rizikové. Léčba žil v takovém případě není dostatečná. Ohrožujícím rizikem je trombóza či embolie.

Společnost ARIES, a.s., vyrábí stehenní samodržící punčochy zdravotní řady Avicenum 360 FINE, které tento problém spolehlivě vyřeší. Punčochy jsou vzdušné, mají jemnou strukturu a zároveň plně zachovánu funkci 2. kompresní třídy. „Byly vyvinuty právě proto, aby pacienti nemuseli dělat kompromisy v léčbě. Tyto punčochy umožňují cítit se při nošení lehce, vzdušně a díky dostatečné kompresi i bezpečně. Při vývoji stehenních punčoch Avicenum 360 FINE jsme mysleli nejen na perfektní technické zpracování, ale také na přirozený vzhled," říká šéf vývoje David Šulc. Punčochy jsou lemované krajkou, jsou tenké a nohy v nich vypadají opáleně a atraktivně. Dostupné jsou ve variantě s otevřenou i uzavřenou špicí. Využití nacházejí nejen v letních dnech, ale i při společenských událostech. S punčochami Avicenum 360 FINE se můžete plně radovat ze života a zároveň nedělat ústupky z léčby.

Zdravotní punčochy Avicenum FINE 360 je možné pořídit i na poukaz od lékaře, pacient tak doplácí pouze 48 Kč, zdravotní pojišťovna hradí částku 600 Kč. Kód této zdravotní pomůcky je 0136234. Poukaz na tuto pomůcku může vypsat praktický lékař, dermatovenerolog, chirurg, internista nebo odborné angiologické a lymfologické pracoviště.

Zdravotní řada punčochového zboží Avicenum nabízí ucelený sortiment zdravotních výrobků, od podkolenek, punčoch po punčochové kalhoty. Také pažní návleky a ponožky pro diabetiky.

Ucelenou nabídku naleznete na:

https://ariesmedishop.cz/stitky/fine.html

https://ariesmedishop.cz/stitky/avicenum.html