Kancelar_Uvoz_Century21t.jpgV uplynulém roce tuzemská síť CENTURY 21 podepsala 13 franšízových smluv a v rámci mezinárodní sítě CENTURY 21 se umístila na 3. místě v expanzi mezi zeměmi z celé Evropy. Letos plánuje až 23 nových poboček, z toho 12 smluv je již podepsaných.

Letošní rok se realitní síti daří ještě více než loni. „V současné době máme podepsaných 12 nových smluv a 2 obnovy franšízové smlouvy. Do konce roku jich plánujeme podepsat dalších 11. Dosud jedeme podle plánu a máme z toho radost," bilancuje Lubomír Milek, generální ředitel realitní sítě CENTURY 21 v České republice, www.century21.cz.

V roce 2016 mezi novými franšízami převládaly start-upové kanceláře. Aktuálně se však daří získat do svých řad majitele stávajících kanceláří jak nesíťových, tak síťových, a také makléře konkurenčních realitních kanceláří. Do start-upových kanceláří většinou přichází podnikatelé z příbuzných oborů, jako je finančnictví, advokacie, stavebnictví či pojišťovnictví. Na akvizicích nových franšízantů spolupracuje realitní síť s portály topfranchising.cz, franchising.cz a také Českou asociací franchisingu.

„Naší nejsilnější oblastí je Jižní Morava, kde v současné době funguje 10 franšíz a vytváří velký tržní podíl. Zároveň cítíme, že bychom se mohli rozvíjet mnohem více a také na rozvoji intenzivně pracujeme především v Praze, ale i v krajích Ústeckém, Plzeňském a Královéhradeckém," vyjmenovává Lubomír Milek, generální ředitel realitní sítě CENTURY 21 v České republice, www.century21.cz.

V loňském roce se také podařilo zacílit některá velká města, jako jsou Pardubice, Plzeň a Liberec, ve kterém je to již druhá franšíza. Letos síť CENTURY 21 dále podepsala franšízovou smlouvu například v Českých Budějovicích a také v Ostravě. Podle ředitele realitní sítě se zaměřuje nejen na krajská města, ale i na města, ve kterých značka CENTURY 21 nově působí, jako je například Nymburk, Vyškov, Nový Jičín, Kopřivnice, Český Krumlov.

Dalším z letošních úspěchů je 2. místo v soutěži Franšíza roku 2016, které bylo síti uděleno v rámci slavnostního vyhlášení v červnu. Celosvětová realitní síť CENTURY 21 tak bodovala na 2. ročníku klání mezi franšízovými systémy v Česku. Soutěž pořádá Česká asociace franchisingu. „Výsledek nás nejen těší, ale také motivuje. Za letošní rok totiž chceme dosáhnout na příčku nejvyšší," komentuje Milek z CENTURY 21.

O CENTURY 21

CENTURY 21 se řadí mezi nejstarší franšízingové společnosti v realitách. Na český trh vstoupila v roce 2008 s rychlou expanzí. V současné době reprezentuje společnost CENTURY 21 v České republice 50 realitních kanceláří v různých fázích otevření. Úspěch společnosti potvrzuje i umístění na stupních vítězů v kategorii KB Franchisor roku v soutěži Franchisa roku. Své prvenství na extrémně konkurenčním realitním trhu staví na prvotřídních službách a kvalitním poradenství, jímž její makléři pomáhají klientům s prodejem, koupí či pronájmem nemovitostí. Více na http://www.century21.cz/.

(tz)