alena-kimlova_civil_2647 Odpovídá Alena Kimlová
Kosmetického studia GERnétic 

Jak mám správně pečovat o jizvu na tváři, která mi vznikla před 5 měsíci po úrazu. A proč se vlastně jizva vytváří?

Jizva je vazivový produkt hojení poškozené kůže do hlubokých vrstev. Vzhledem k tomu, že se organismus snaží zabránit vniknutí infekce do těla, překrytí rány novou vrstvou kůže je rychlé, ale kvalitativně neodpovídá původní tkáni. Proto se na povrchu pokožky objevují jizvy. Nově vytvořená tkáň je velmi tenká, málo prokrvená a elastická, chybí pigment, mazové a potní žlázy, vlasové folikuly. Výsledné jizvy mohou mít různou podobu: normální jizva je v úrovni okolní kůže, atrofická jizva se propadlá pod úroveň okolní kůže (příčinou je nedostatečná náhrada tkáně), hypertrofická jizva je vypouklá nad úroveň kůže (po určité době se může oploštit), keloidní jizva bují za oblast rány (hojení tímto typem jizvy je většinou dáno geneticky). Barva jizvy nám udává, zda regenerace tkáně ještě probíhá, či zda byl tento proces již ukončen. Červená jizva signalizuje stále ještě probíhající hojení, bělavá barva znamená, že v kůži byla regenerace ukončena.

Konečný stav jizvy však můžeme dokonalou péčí značně ovlivnit. Je důležité dodat jednotlivým buňkám dostatek výživných látek, aby regenerace probíhala co nejkvalitněji. Velmi dobré jsou zkušenosti s krémem Synchro, který byl původně určen na intenzivní regeneraci popálené kůže. Vyvažuje fyziologické funkce pokožky ve všech vrstvách, dodává dostatek výživných látek. Díky obsahu ušlechtilých olejů z měsíčku, sóji a sladkých mandlí poškozenou pokožku dobře zvláčňuje a zjemňuje. Je třeba jizvu promazávat malým množstvím krému několikrát denně. Ještě kvalitnější regeneraci lze dosáhnout přidáním přípravku Mito Spécial+ a séra Cells Life. Buněčný stimulátor Mito Special+ umožňuje kvalitnější syntézu přírodního kolagenu, zvyšuje mitochondriální metabolismus - umožňuje buňkám lépe dýchat, zkvalitňuje vstřebávání kyslíku kůží, celkově podporuje buněčnou aktivitu a energii. Cells Life obsahuje základní složky buněčné struktury. Podporuje rychlejší obnovu kolagenových a elastinových vláken, intenzivně hydratuje. Oba přípravky se aplikují na jizvu a těsnou okolní tkáň jedenkrát denně. Součinností těchto přípravků dosáhneme maximální regenerace poškozené tkáně, která umožní, že po ukončení hojení bude jizva téměř neznatelná.

Součástí péče o jizvy jsou tlakové masáže. Provádí se několikrát denně - zhruba na 20 vteřin se postižené místo stlačuje. Tlakem na jizvu se odstraní odkysličená krev a umožní se přísun krve okysličené a plné živin. Poškozené místo často svědí, což je odrazem imunitních procesů v jizvě a jejího zrání. Běžná jizva se zhojí do 18 měsíců, některé jizvy se hojí složitěji (okolí velkých kloubů).

Jizvám neprospívá nadměrné slunění, solárium, sauna, které mohou způsobit nadměrnou pigmentaci v okolí jizvy.

Výše uvedené přípravky zakoupíte v kosmetických salonech GERnétic, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz.

Časopis Madam Business je mediálním partnerem soutěže kosmetiček „Hvězda GERnétic Česko 2017".

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:

- zamezuje předčasnému stárnutí,
- řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, jizvičky, vrásky, popáleniny, strie, celulitidu a další,
- zpevňují a modelují poprsí,
- přispívají k zeštíhlení a redukci celulitidy.

GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Trápí-li vás problémy s pletí, pokládejte nám své dotazy v poradnách na www.gernetic.cz.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Staňte se našimi fanoušky https://www.facebook.com/GERnetic.cz